Σε βοήθεια προς την Κεφαλονιά προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Με εντολή του υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου ενεργοποιείται το σχέδιο «Δαυκαλίων». 
Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο υπουργείο προκειμένου να αποφασιστεί το είδος της βοήθειας που θα σταλεί στο νησί όπως τρόφιμα, υλικά και ανθρώπινο δυναμικό.
Παράλληλα σύσκεψη για την Κεφαλονιά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πραγματοποιείται σε λίγη ώρα στο υπουργείο Υποδομών, υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στο νησί μεταβαίνει εκ νέου ο γγ Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου μηχανικών.
«Το υπουργείο είναι έτοιμο, αν χρειαστούν, να αποστείλει στην Κεφαλονιά όσα κοντέινερ απαιτηθούν» δήλωσε κορυφαία πηγή του υπουργείου Υποδομών.
Ωστόσο, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, διευκρίνισε ότι δεν έχουν ζητηθεί μέχρι στιγμής κοντέινερ. Το μόνο που ζήτησα, είπε, είναι να αποσταλούν δυνάμεις του Μηχανικού να ελέγξουν τις πεζογέφυρες, ενώ ανέφερε, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει πλήρης καταγραφή των ζημιών.
Σημειώνεται ότι λίγο πριν τις 9.30 το πρωί άνοιξαν από τα συνεργεία του δήμου, τα σημεία που είχαν κλείσει στον δρόμο Αργοστολιου -Ληξουρίου, εξαιτίας κατολισθήσεων και προς το παρόν διέρχονται τα δημόσια οχήματα, ενώ από ώρα σε ώρα, αποκαθίσταται και η πορθμιακή σύνδεση.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook