Στον αποκλεισμό της Εφορίας Χανίων προχώρησαν απο το πρωί αγρότες, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων \”Η ενότητα\”, στο πλάισιο των πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων για το φορολογικό, το κόστος παραγωγής και τα γενικότερα προβλήματα του αγροτικού τομέα.
Οι αγρότες ανάρτησαν πανό στην κεντρική είσοδο του κτιρίου, ενώ \”παράπλευρη\” επίπτωση της κινητοποίησης αποτελεί και το κλείσιμο των Διοικητικών Δικαστηρίων που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο με την Εφορία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων η «Ενότητα» Γιώργο Μπικάκη, οι αγρότες βρίσκονται σε δεινή θέση και δεν αντέχουν άλλα μέτρα. «Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τα διάφορα χαράτσια που ισοπεδώνουν τον αγρότη, την ύπαιθρο την ελληνική κοινωνία. Ας πάρει μέτρα ανάπτυξης για τον πρωτογενή τομέα και όχι μέτρα αφανισμού», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα της κινητοποίησης.
Ο αποκλεισμός θα συνεχιστεί και αύριο το πρωί, ενώ σε αυτόν δεν συμμετέχουν οι αγρότες που \”ακολουθούν\” την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, οι οποίοι για αύριο Τρίτη, έχουν προγραμματίσει διαφορετική κινητοποίηση.
Συγκεκριμένα, στις 12 το μεσημέρι, θα μεταβούν  στη θέση «Μεγάλα Χωράφια» της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου \”στήνοντας μπλόκο\” με συμβολικό χαρακτήρα, καθώς όπως έχουν ανακοινώσει δεν θα αποκλείσουν τον δρόμο, αλλά για μικρό χρονικό διάστημα θα τον \”κλείνουν\” προκειμένου να ενημερώνουν τους διερχόμενους για τα αγροτικά αιτήματα.

(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook