Υπό τους ήχους του Σοπέν, ο εικονιζόμενος πιανίστας στέλνει το δικό του μήνυμα στην κυβέρνηση Γιανουκόβιτς...

Ουδείς γνωρίζει ποιος είναι ο άγνωστος κουκουλοφόρος που δίνει καθημερινά κουράγιο στους ακούραστους φιλοευρωπαίους διαδηλωτές οι οποίοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να εγκαταλείψει την εξουσία ο φιλορώσος πρόεδρος τους. Για ορισμένα ουκρανικά ΜΜΕ, ο άγνωστος πιανίστας είναι το σύμβολο της ουκρανικής επανάστασης.

Ο κουκουλοφόρος μουσικός δίνει συνήθως ρεσιτάλ στους παγωμένους δρόμους του Κιέβου τις νυχτερινές ώρες μαγεύοντας με τους ήχους του πιάνου όχι μόνο τους διαδηλωτές αλλά πολλές φορές και τις αστυνομικές δυνάμεις που είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες στα σημεία των κινητοποιήσεων.

"Η μουσική μου δείχνει ότι οι διαδηλωτές είναι φυσιολογικοί και μορφωμένοι άνθρωποι", υποστηρίζει ο πιανίστας με την πράσινη κουκούλα στο κεφάλι για τον οποίο το μόνο που γνωρίζουμε, είναι ότι έχει σπουδάσει σ΄ ένα μουσικό κολέγιο στην δυτική Ουκρανία και είναι 20 ετών.

"Θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον, ένα ευρωπαϊκό μέλλον για την Ουκρανία", προσθέτει ο πιανίστας με τα μεγάλα καστανά μάτια, το μόνο σημείο του προσώπου του που είναι ορατό.

protothema.gr