Συλλαλητήριο πραγματοποιείται στο Ηράκλειο με αφορμή την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου την προσεχή Πέμπτη.

Στην ανακοίνωση του ΕΚΗ αναφέρεται:

\”Η τοξική βόμβα της εξουδετέρωσης του χημικού οπλοστασίου της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, με την ανοχή των ελληνικών αρχών μας απειλεί όλους.

Με τη μαζική αντίδραση και την άρνηση των κατοίκων άλλων χωρών, οι Αμερικανοί καταφεύγουν στη μέθοδο της υδρόλυσης ανοιχτά της Κρήτης γιατί καμία άλλη χώρα δε δέχτηκε να γίνει η καταστροφή των χημικών της Συρίας στο έδαφός της σε αντίθεση με τη χαλαρή αντίδραση της δικής μας κυβέρνησης.

Η επιχείρηση, που τελεί υπό τον συντονισμό του ΟΗΕ και του Οργανισμού για την Απαγόρευση Χρήσης Χημικών Όπλων (ΟPCW) είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη δημόσια Υγεία, την Αλιεία και τον Τουρισμό.

Τα συγκεκριμένα χημικά όπλα είναι μείγματα επικίνδυνων και τοξικών ουσιών, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μεγάλο περιβαλλοντικό κίνδυνο, ένα εφιαλτικό σενάριο που αν πραγματοποιηθεί τότε μιλάμε για την πλήρη νέκρωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την καταστροφή του οικοσυστήματος και των ζώντων οργανισμών.

Οι επιστήμονες του Δημόκριτου και του Πολυτεχνείου Κρήτης κάνουν λόγω για μία εξαιρετικά επικίνδυνη με απρόβλεπτες συνέπειες πράξη που απειλεί τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία της χώρας κι ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζει την κάθετη αντίθεση του στη σχεδιαζόμενη καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, διαδικασία η οποία θα επηρεάσει την υγεία των πολιτών και αποτελεί τοξική βόμβα για την ευρύτερη περιοχή.

Καλεί τα θεσμικά όργανα, τους φορείς τις υπηρεσίες και τους πολίτες της Κρήτης αλλά και όλης της Ελλάδας να απαιτήσουν την αποτροπή μιας τέτοιας ενέργειας και να σταματήσουν το έγκλημα.

Ζητά από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, να αντιδράσει ουσιαστικά, ώστε να αποτραπούν οι τραγικές και ανυπολόγιστες επιπτώσεις που θα έχει αυτή η πράξη στο οικοσύστημα της περιοχής μας και να σταματήσει αυτή η ακολουθούμενη πολιτική που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως πεδίο οικονομικής συναλλαγής.

Ζητάμε να εφαρμοστεί το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, να μην παραβιαστούν βασικά δικαιώματα μας και να προστατευτεί το δικαίωμα μας στην Υγεία και στην Προστασία του Περιβάλλοντος σύμφωνα με το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ζητάμε την αντίδραση, τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων σας στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην Πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 7 το απόγευμα\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook