Η κούπα του πρωταθλητή στο πόλο Γυναικών έπιασε τελικά… Λιμάνι και ο Ολυμπιακός από το απόγευμα της Τρίτης (10/4) «καθαίρεσε» από τον θρόνο της την Βουλιαγμένη παίρνοντας την θέση της. Τα κορίτσια του Χαρη Παυλίδη επικράτησαν στον τέταρτο τελικό με 11-9 της περσινής πρωταθλήτριας και πρώην πρωταθλήτριας Ευρώπης των τελευταίων δύο χρόνων. Αν και παραλίγο να… αυτοκτονήσουν οι «ερυθρόλευκες» το γκολ της Χανιώτισσας Φιλιώς Μανωλιουδάκη έβαλε την τελική… υπογραφή για την «μεταφορά» του τίτλου στον Πειραιά.

 

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι και με την «ιπτάμενη Ολλανδή» Φαν Μπέλκουμ να το μετατρέπει σε προσωπική παράσταση, στην τελευταία της εμφάνιση με το «ερυθρόλευκο» σκουφάκι, προηγήθηκε 4-0 μ ε ισάριθμα γκολ από την ίδια. Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με 5-2.

Στην δεύτερη περίοδο ήρθε η… κατάρρευση για τη φιλοξενούμενη ομάδα και τα «ερυθρόλευκα» κορίτσια έκαναν ότι ήθελαν «κλείνοντας» το ημίχρονο με το εκπλκηκτικό 10-2.

Η Βουλιαγμένη παρ’όλα αυτά έδειξε… σφυγμό και έφτασε κοντά σε μια επική ανατροπή εκμεταλλευόμενη και την κόπωση των αντιπάλων αλλά και την σχετική χαλαρότητα. Με ένα σερί 6-0 τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου μείωσαν σε 10-8 5’ και 31’’ πριν το τέλος.

Εκεί κάπου «μίλησε» η, εκπληκτική φέτος και με καταλυτική παρουσία στους τελικούς, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, που πέτυχε το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο κάνοντας το 11-8. Η Τσουκαλά μείωσε σε 11-9 αλλά οι πρώην πρωταθλήτριες δεν κατάφεραν να μειώσουν κι άλλο μιας και χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ η Ασημάκη. Αυτή η απόφαση έκανε έξαλλη την Αλεξία Καμμένου και μετά την λήξη του τελικού η ομάδα της εκπροσωπήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας από τρεις νεανίδες. Μάλιστα η τεχνικός της Βουλιαγμένης δήλωσε την παραίτησή της  λέγοντας: «Δεν είναι παραίτηση-μαϊμού. Είναι η παραίτηση μου ενάντια στο κατεστημένο και δεν θα την πάρω πίσω. βαρέθηκα να παλεύω μόνη μου απέναντι στο κατεστημένο του ΣΕΔΥ (σ.σ. σύνδεσμος διαιτητών) και της ΚΟΕ. Κάναμε μια προσπάθεια σήμερα (σ.σ Τρίτη) να ανατρέψουμε το σκορ και δεν μας άφησαν να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια μας».

Για τον Ολυμπιακό αυτός ήταν ο 4ος τίτλος (2ος στην Α1) και πανηγυρίστηκε δεόντως σε μια χρονιά με τεράστια προβλήματα που είχε όλος ο Ερασιτέχνης αλλά και το τμήμα πόλο γυναικών.

 

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 5-0, 0-3, 1-4.

 

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Φαν Μπέλκουμ 5, Αντωνάκου 3, Μανωλιουδάκη 2, Αβραμίδου.

 

Βουλιαγμένη (Αλεξία Καμμένου): Τσουκαλά 4, Κόνουκ 2, Ασημάκη 2, Λιόση.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook