Ένα νέο αγροτικό ιατρείο παραδόθηκε στους πολίτες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και συγκεκριμένα στους δημότες του οικισμού Γαρίπας. Στα πλαίσια αυτά, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαρίπας, κα. Μαρία Μπελεγρίνου – Τοπολιάτη, τέλεσαν τα εγκαίνια του νέου ιατρείου που ενισχύει τις δομές υγείας στο Δήμο.

Στην τελετή παρευρέθηκαν αντιδήμαρχοι, τοπικοί σύμβουλοι, μέλη του πολιτιστικού συλλόγου, φορείς της περιοχής και σύσσωμοι οι κάτοικοι της Γαρίπας.

Η κατασκευή του ιατρείου υλοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία και συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαρίπας, με την ενισχυτική εργασία εθελοντών της περιοχής.

Το ιατρείο βρίσκεται σε ανακατασκευασμένο κτίριο στο χώρο του Γυμνασίου Γαρίπας.

Ο νέος χώρος είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και προσβάσιμος προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή, αφού ο παλαιός ήταν ακατάλληλος και μη ασφαλής.

Τα απαραίτητα υλικά κατασκευής δόθηκαν από το Δήμο ο οποίος παραχώρησε και το χώρο, ενώ οι εργασίες έγιναν εθελοντικά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, με την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Καλογεράκης, η κατασκευή του νέου αγροτικού ιατρείου Γαρίπας αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα αγαστής συνεργασίας ανάμεσα στην αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς που αποδίδει τα μέγιστα δυνατά οφέλη για τον τόπο και τους πολίτες.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας τόνισε ότι η εθελοντική προσφορά τόσο των κατοίκων όσο και του πολιτιστικού συλλόγου, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, αποτελεί μονόδρομο για την ενίσχυση της δημιουργίας έργων και παρεμβάσεων, προσδιορίζοντας ένα διαφορετικό ρόλο στο επίπεδο των φορέων και ιδιαίτερα των πολιτιστικών συλλόγων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook