Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου , οργανώνει σεμινάριο 30 ωρών για εργαζομένους σε φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, ΙΕΚ κλπ που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής.

Απευθύνεται: Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών του Νομού Ηρακλείου

Σκοπός: Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητες που χρειάζονται, ώστε να ανταποκρίνονται με επάρκεια στο ρόλο τους ως εκπαιδευτών, Φροντιστηρίων, Κέντρων Ξένων Γλωσσών, ΙΕΚ κλπ.

Να γνωρίσουν καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές, όπως για παράδειγμα την αξιοποίηση της τέχνης στην εκπαιδευτική διαδικασία, τις οποίες να μπορούν να εφαρμόσουν κατά την άσκηση του έργου τους.

Ενότητες σεμιναρίου

1. Διερεύνηση εκπαιδευτικών αναγκών εκπαιδευόμενων
2. Διαμόρφωση παιδαγωγικού συμβολαίου
3. Θεωρίες μάθησης
4. Σύγχρονες μέθοδοι και τεχνικές διδασκαλίας
5. Σχεδιασμός διδακτικών ενοτήτων
6. Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στη διδασκαλία
7. Αξιοποίηση εκπαιδευτικού χώρου
8. Δυναμική της εκπαιδευόμενης ομάδας
9. Αξιοποίηση της τέχνης στη διδασκαλία
10. Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου

Εισηγητής: Ιωσήφ Φραγκούλης

Ο Ιωσήφ Φραγκούλης είναι Καθηγητής Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στη Θεματική Ενότητα «Εισαγωγή στην Εκπαίδευση Ενηλίκων».

Ασχολείται με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, καθώς και τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Κατάρτιση Στελεχών Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων και εκπαιδευτής εκπαιδευτών και αξιολογητών του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, καθώς και του Ινστιτούτου Δια Βίου.

Έχει συγγράψει εκπαιδευτικά βιβλία και έχει συμμετάσχει στην παραγωγή διδακτικού υλικού τόσο με χρήση συμβατικών μεθόδων εκπαίδευσης, όσο και με χρήση μορφών εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ώρες και μέρες Διεξαγωγής: από 24/2/2014 – 24/3/2014 Δευτέρα και Τετάρτη 9.00 πμ-13.00μμ

Διάρκεια: 30 ώρες

Κόστος Σεμιναρίου: 140€

Πληροφορίες και αιτήσεις, Στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 9, 71202 Ηράκλειο Κρήτης, από τις 8.30 π.μ. έως 3:00μ.μ. Πληροφοριες: Στεφανουδάκη Λένα τηλ.2810247034, e.mail: stefanoudaki@ebeh.gr Τηλ.κέντρο:2810302730, 2810302735 και Fax:2810227189 e-mail: info@katartisi.gr web: www.katartisi.gr fb: www.facebook.com/KekTechnikesScholes

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook