Επιστολή παραίτησης από την θέση του αντιδημάρχου έστειλε στον Δήμαρχο Χανίων ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Κεμεσίδης, ενώ όπως γνωστοποίησε ο κ.Μανώλης Σκουλάκης, η παραίτηση έγινε αποδεκτή.

Παράλληλα ο κ.Κεμεσίδης γνωστοποίησε πως εάν ο κ.Σκουλάκης τεθεί εκ νέου επικεφαλής συνδυασμού για τον Δήμο Χανίων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, , ο ίδιος δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στον συνδυασμό αυτό.

Ως βασικό λόγο επικαλείται , μεταξύ άλλων « έλλειψη αλληλοσεβασμού, ομαδικότητας και δημοκρατικής εσωτερικής λειτουργίας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως οι λόγοι που επικαλείται ο κ.Κεμεσίδης « έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την έως σήμερα λειτουργία του αλλά και τις απόψεις του όπως αυτές έχουν εκφραστεί στο πλαίσιο των δεκάδων συναντήσεων που έλαβαν χώρα στα θεσμικά όργανα της Δημοτικής Αρχής αλλά και της Δημοτικής Παράταξης μας, στα οποία και συμμετείχε ανελλιπώς».

Η επιστολή του Μ.Κεμεσίδη

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από μια ρευστότητα η οποία ευνοεί κάθε μορφής σενάρια σχετικά με τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές. Επειδή ο όρος «ρευστότητα» δεν με εκφράζει ούτε ως προσωπικότητα, ούτε ως στέλεχος της αυτοδιοίκησης, θα ήθελα να δημοσιοποιήσω και παράλληλα να αποσαφηνίσω πλήρως τις προθέσεις μου, προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων.
Συμμετείχα μέχρι και σήμερα σε μία ομάδα, σε μία παράταξη, δουλεύοντας σκληρά μαζί με πολλούς άλλους ικανούς ανθρώπους με γνώση, θέληση και ανιδιοτέλεια. Πολλοί απ' αυτούς είναι νέοι, «φρέσκοι», άφθαρτοι ενώ αποτελούν το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης και κατ’ επέκταση της κοινωνίας. Πιστέψαμε όλοι μας, σε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διοίκησης και συμπεριφοράς σε σχέση με τα πρότυπα του παρελθόντος. Οραματιζόμασταν πολιτικές και δράσεις του Δήμου μας που θα στόχευαν μονάχα στην εξυπηρέτηση του δημότη και στην ανταπόκριση των προσδοκιών του, διανύοντας την πιο μεγάλη κοινωνικοοικονομική κρίση. Η πραγματικότητα όμως σ' αυτά τα τρία χρονιά για όλους εμάς ήταν πολύ διαφορετική και μακριά από το ανθρωποκεντρικό όραμα στο οποίο πραγματικά πιστέψαμε.
Δεν αξιοποιήθηκαν, ίσως και να υπονομεύτηκαν, οι νέοι άνθρωποι του συνδυασμού μας. Βιώσαμε την έλλειψη αλληλοσεβασμού, ομαδικότητας και δημοκρατικής εσωτερικής λειτουργίας σε ένα περιβάλλον που αποτελούσε καθημερινό πεδίο μάχης με τα προβλήματα του τόπου μας. Συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι δεν ανήκουν στην «κλειστή ομάδα» απαξιώθηκαν. 
Όταν τα παραπάνω είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά σημεία μιας διοίκησης, είναι επόμενο να αποφασίζει μόνη της την διαχείριση των προβλημάτων των δημοτών και ως εκ τούτου να καταλύει κάθε έννοια συλλογικότητας, ακόμα και λίγες ημέρες πριν την αξιολόγηση του έργου μας. 
Για τους λόγους αυτούς, δεν προτίθεμαι να συμπορευθώ με την ηγεσία της παρούσας δημοτικής παράταξης - του κ. Ε. Σκουλάκη- στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αν και εφόσον αποφασίσει να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Χανίων. Ο αδιαμφισβήτητος σεβασμός μου στο πρόσωπο του Δημάρχου Χανίων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον τρόπο λειτουργίας της παράταξης που ηγείται.
Επίσης με αυτή μου την ανακοίνωση, δηλώνω την παραίτηση μου και από την θέση του Αντιδημάρχου Χανίων, μια θέση την οποία πιστεύω πως τίμησα κατά τη διάρκεια της θητείας μου ,καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να βελτιώσω στο πλαίσιο του δυνατού την καθημερινότητα του κάθε συμπολίτη μου. 
Φυσικά, δηλώνω παρών σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές. Δεσμεύομαι να προσφέρω τις υπηρεσίες μου με το ίδιο πάθος, προς όφελος όλων των πολιτών. Δύναμη και έμπνευση αντλώ από όλους όσους με εμπιστεύτηκαν, με στήριξαν και με βοήθησαν να εκλεγώ πρώτος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Χανίων, αξιολογώντας έμπρακτα ως απόλυτα επιτυχημένη την αυτοδοιηκητική μου πορεία μέχρι σήμερα

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Χανίων

Μετά την από 3/2/2014 επιστολή παραίτησης του δημοτικού συμβούλου, Εμμανουήλ Κεμεσίδη, από τη θέση του Αντιδημάρχου Χανίων, από το Γραφείο Δημάρχου Χανίων γίνονται γνωστά τα εξής:

“Αποδεκτή έκανε σήμερα, Δευτέρα 3/2/2014, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου, Εμμανουήλ Κεμεσίδη, από τη θέση του Αντιδημάρχου Χανίων, τον οποίο ευχαριστεί για την “συνεργασία” και τις “υπηρεσίες” που προσέφερε στο Δήμο Χανίων από το 2011, οπότε και του εμπιστεύτηκε τη θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων. 

Σε σχέση με τους επικαλούμενους “λόγους” που οδήγησαν τον κ. Κεμεσίδη στην παραίτηση, αυτοί έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την έως σήμερα λειτουργία του αλλά και τις απόψεις του όπως αυτές έχουν εκφραστεί στο πλαίσιο των δεκάδων συναντήσεων που έλαβαν χώρα στα θεσμικά όργανα της Δημοτικής Αρχής αλλά και της Δημοτικής Παράταξης μας, στα οποία και συμμετείχε ανελλιπώς.

Κατά τα λοιπά, η κοινωνία των Χανίων είναι βέβαιο ότι διαθέτει κρίση και γνώση για να κάνει την αξιολόγηση της”.