Η λίστα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων με τα σκευάσματα βιταμινών και συμπληρώματα διατροφών που θα μπορούν να πωλούνται και από τα ράφια των σούπερ μάρκετ θα εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή.

Πέραν αυτού, ο υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το κατά πόσο πρέπει να απελευθερωθεί πλήρως η πώληση και των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, επισήμανε πως το ζήτημα το συζητά με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και άφησε να εννοηθεί ότι θα προτιμούσε «μερική άρση» της απελευθέρωσης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Καλαντζή εξέφρασε την άποψη ότι «για τη διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων κρίνεται σημαντική η παρουσία του φαρμακοποιού για να συμβουλεύει.

Αυτά μπορεί να μην έχουν μεγάλο κίνδυνο, μπορούν όμως να γίνουν επικίνδυνα όταν συνδυαστούν με άλλα. Γι' αυτό και το υπουργείο εξετάζει το ζήτημα της απελευθέρωσης πώλησης μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων» ενώ σε άλλο σημείο είπε πως «συναποφασίσαμε με το υπουργείο Ανάπτυξης για την απελευθέρωση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων».

protothema.gr