Νέο αίτημα προκειμένου να παραμείνει κρατούμενος ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ Άγγελος Φιλιππίδης απέστειλε στις τουρκικές Αρχές ο Εισαγγελέας Εκδόσεων.

Ο Εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για θέματα εκδόσεων Γιάννης Αγγελής ζητά, μετά την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον πρώην επικεφαλή του ΤΤ Αγγελο Φιλιππίδη, να παραμείνει κρατούμενος ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των επισφαλών δανείων.

Το δικαστήριο της Τουρκίας άφησε ελεύθερο χωρίς περιοριστικούς όρους τον κ. Φιλιππίδη επειδή έκρινε μη νόμιμο το ένταλμα για τη σύλληψή του, καθώς σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία απαιτείται πρώτα να έχει λογοδοτήσει ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών ο κατηγορούμενος και μετά να εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο κ. Φιλιππίδης, που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές στις 11 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο του στην Κωνσταντινούπολη, βάση διεθνούς εντάλματος, δεν μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα, γιατί «δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής συνθήκης περί εκδόσεων».

Ο κ. Φιλιππίδης παραμένει σε τουρκικό έδαφος και μέσω των δικηγόρων του διαμηνύει πως θα εμφανιστεί σε κάθε περίπτωση ενώπιον των ελληνικών αρχών για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook