Σε \”τιμές ευκαιρίας\” και όσο όσο πουλάνε το τελευταίο διάστημα σε περιοχές όπως το Π. Ψυχικό, η Εκάλη, η Κηφισιά, η γλυφάδα και η Βούλα πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν στα δυσανάλογα μεγάλα φορολογικά βάρη.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα μεσιτικό γραφείο των βορείων προαστίων έλαβε εντολή από πελάτη του να πουλήσει μονοκατοικία 500 τμ στην Εκάλη, κατασκευής 1990, σε οικόπεδο 750 τμ, με πισίνα, πέντε υπνοδωμάτια, μάρμαρα Διονύσου σε όλο το σαλόνι, playroom, μπαρ και μπιλιάρδο προς 800.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι από τα 4.000 ευρώ το τ.μ. που θα έπιανε η μονοκατοικία τις καλές εποχές της προηγούμενης δεκαετίας, τώρα η τιμή έχει πέσει κάτω από 2.000 το τ.μ.

Σύμφωνα με \”Τα Νέα\” ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να \”σπρώξει\” το ακίνηταο καθώς δεν διαθέτειπλέον το εισόδημα για να υποστηρίζει τους ετήσιους φόροςυ και οι οποίοι υπολογίζονται επί της αντικειμενικής αξίας, πο υστη συγκεκριμένη περίπτωση είναι 1,32 εκατ. ευρώ… 65% υψηλότερη της εμπορικής! Κάθε χρόνο λοιπόν θα πρέπει να δίνει 11.000 ευρώ ως φόρο.

Στο Π. Ψυχικό νεόδμητη κατοικία 273 τ.μ. με 300 τ.μ. κήπο, πισίνα, ξύλινα δάπεδα, μαρμάρινα δάπεδα, υδρομασάζ, playroom και τρεις θέσεις στάθμευσης, πωλείται προς 1,1 εκατ. ευρώ, όταν προ διετίας η ζητούμενη τιμή ήταν 1,6 εκατ. ευρώ. Βέβαια ο ετήσιος φόρος που αναλογεί στο συγκεκριμένο ακίνητο φθάνει τα 15.215 ευρώ.

Στην Πολιτεία μεζονέτα αυτόνομη 250 τμ. τριών επιπέδων, κατασκευής 1994 με 4 υπνοδωμάτια, ένα master υπνοδωμάτιο, μεγάλο σαλόνι με πρόσβαση στον κήπο, αυτόνομη κουζίνα, plyroom με σάουνα και laundry room και μία θέση κλειστού πάρκινγκ πωλείται προς 430.000 ευρώ όταν το 2010 η τιμή του ήταν 1 εκατ. ευρώ….

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook