Τρεις ημέρες απομένουν μέχρι την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου ημέρα κατά την οποία εκδικάζεται η υπόθεση διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας βρίσκεται σε εγρήγορση, με τους συνδικαλιστές να καλούν τους καθηγητές να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Παρασκευής.

Κακά τα ψέματα είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν στις τάξεις τους. Σε περίπτωση αρνητικής έκβασης της υπόθεσής οι καθηγητές θα βρεθούν ένα βήμα πριν από την οριστική απόλυση, καθώς στις 22 Μαρτίου λήγει η περίοδος διαθεσιμότητάς τους.

Η Περιφέρεια Κρήτης επλήγη σε μεγάλο βαθμό από το μέτρο της διαθεσιμότητας στην παιδεία καθώς 103 εκπαιδευτικοί αποχώρησαν από τα σχολικά συγκροτήματα του νησιού.

Συγκεκριμένα 47 από το Ηράκλειο, 39 από Χανιά, 14 από Ρέθυμνο και 3 από Λασίθι.

Οι εκπαιδευτικοί εμφανίζονται αισιόδοξοι και ευελπιστούν η ελληνική δικαιοσύνη να τους δικαιώσει. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι κανείς από τους εκπαιδευτικούς που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα δεν έχει τοποθετηθεί σε άλλη υπηρεσία.

Η πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου και αυτή την περίοδο εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα Μαίρη Κουλούρη μιλά στο flashnews.gr και απευθύνει κάλεσμα στους συναδέρφους της να δώσουν δυναμικό παρών στην προσεχή Παρασκευή στην Αθήνα.

\’\’Διανύουμε τον 7ο μήνα σε καθεστώς διαθεσιμότητας και βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από την οριστική απόλυση αφού το συνολικό διάστημα της διαθεσιμότητας προβλέπεται να έχει διάρκεια 8 μηνών (Λήγει 22/3/2014)

Αναίτια \”μας διέταξαν\” να μην προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους μαθητές μας ενώ οι εκπαιδευτικές ανάγκες (στις τάξεις των τελειοφοίτων) ήταν τεράστιες.

Μόλις πριν λίγες μέρες ενώ εμάς μας έχουν αναξιοποίητους, καλύφθηκαν με ωρομίσθιους μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα και άλλα μαθήματα ειδικοτήτων.

Την Παρασκευή εκδικάζεται η υπόθεσή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με τους νομικούς ισχυρισμούς η διαθεσιμότητα είναι αντισυνταγματική κι ευχόμαστε ανεπηρέαστη η Ελληνική Δικαιοσύνη να λειτουργήσει ανεξάρτητη κι ανεπηρέαστη από τις πολιτικές συγκυρίες και το δυσμενές τρομοκρατικό κλίμα που επικρατεί.

Όλο αυτό το διάστημα βιώσαμε την αδικία, την απαξίωση, την προδοσία και τον εμπαιγμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην απόλυση οδηγούνται άτομα με αξιόλογη εκπαιδευτική κι επαγγελματική πορεία. Εκπαιδευτικοί με εφόδια, μεταπτυχιακές σπουδές και διακρίσεις΄΄ τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κουλούρη.

Flashnews.gr/ Ν. Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook