Ένας 60χρονος, ο οποίος από κοινού με άλλα δύο άτομα, είχαν συστήσει σπείρα που «άδειαζε» από σπίτια στην περιοχή του Πειραιά, συνελήφθη από την ασφάλεια Αττικής και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Ο 60χρονος, ο οποίος συνελήφθη στην Μάνδρα Αττικής, κατηγορείται επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον αστυνομικών της ομάδας Δίας, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο συνεργών του, 23 και 24 ετών αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα τρία άτομα διέρρηξαν κατοικία στον Πειραιά αφαιρώντας από το εσωτερικό της κοσμήματα.

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που έφθασαν στο συγκεκριμένο σημείο, μετά από τηλεφώνημα πολίτη, εντόπισαν Ι.Χ. στο εσωτερικό του οποίου επέβαινε ένα άτομο, ενώ ο 60χρονος επιτηρούσε το χώρο.

Όταν ο συλληφθείς αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών μπήκε στο όχημα και διέφυγε,

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν το Ι.Χ. και κατάφεραν να το εγκλωβίσουν στην περιοχή του γηπέδου Καραϊσκάκη.

Τότε, ο 60χρονος στην προσπάθειά του να διαφύγει χτύπησε μία μηχανή της ομάδας Δίας, ενώ ο συνοδηγός του σημάδεψε με πιστόλι τον έναν αστυνομικό, ο οποίος πυροβόλησε χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν εγκαταλείποντας το όχημα, στο εσωτερικό του οποίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες κλοπιμαία κοσμήματα που αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook