Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης την Πέμπτη στις 11.00 το πρωί.
Η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει:
\”Την Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2014 πραγματοποιούμε πανελλαδική πανυγειονομική απεργία με απόφαση των ομοσπονδιών των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων και γιατρών του ΕΟΠΥΥ και ταυτόχρονα πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας στις 11.00 το πρωί, όπου θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σωματείου μας, ενώ στο Ηράκλειο θα γίνει συγκέντρωση στην 7η ΥΠΕ στις 11 το πρωί. 
Είναι η ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) το λεγόμενο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ). Το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ κλείνει και διαλύει τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, αφήνει ανοικτή την προοπτική κατάργησης των Κέντρων Υγείας, εμπορευματοποιεί και ιδιωτικοποιεί τις δημόσιες δομές ΠΦΥ προς όφελος του ιδιωτικού τομέα και σε βάρος των αναγκών των πολιτών. 
Αλλάζει ριζικά το χαρακτήρα του ΕΟΠΥΥ καταργώντας την υποχρέωσή του να παρέχει δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ΠΦΥ. Τον μετατρέπει σε αγοραστή ακριβών υπηρεσιών υγείας με στόχο την παραπέρα υποβάθμισή της, την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων και σε μια νέα χρεωκοπία. 
Στους στόχους επίσης της κυβέρνησης είναι να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας χιλιάδες εργαζόμενοι και γιατροί του ΕΟΠΥΥ, να απολυθούν περίπου οι μισοί σύμφωνα με τις δεσμεύσεις στην τρόικα, να απαλλαχτεί το κράτος σταδιακά από την υποχρέωση να παρέχει δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες ΠΦΥ και να δοθεί στους επιχειρηματίες υγείας ένας κερδοφόρος τομέας χρηματοδοτούμενος από το δημόσιο χρήμα και τους ασθενείς. 
Η πολιτική αυτή είναι συνέχεια του κλεισίματος των νοσοκομείων σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, της διάλυσης των δημόσιων ψυχιατρείων, του σχεδίου των διαθεσιμοτήτων και του κλεισίματος νοσοκομείων και δομών υγείας της περιφέρειας, καθώς και των νέων περικοπών των δαπανών στην υγεία στον προϋπολογισμό του 2014. Είναι η πολιτική που τις συνέπειές της βιώνουμε καθημερινά οι εργαζόμενοι και γιατροί στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. 
 Είναι η αδίστακτη πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. που εξαθλιώνει το λαό και αφήνει χωρίς πρόσβαση εκατομμύρια πολίτες. Πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της και μπορούμε με καθολικά ενωτικό παλλαϊκό και πανεργατικό μέτωπο, γιατί η υπόθεση της υγείας δεν είναι μόνο των υγειονομικών. Σήμερα είναι ανάγκη να μπούμε μπροστά για τη συγκρότηση ενός μετώπου σωτηρίας και υπεράσπισης του δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας. 
Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στην απεργιακή κινητοποίηση, η επιτυχία της απεργίας είναι υπόθεση όλων μας. Σας καλούμε στον αγώνα για:
• Αμεση απόσυρση του νομοσχεδίου της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ενταγμένη σε ένα ενιαίο δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης 
• Αύξηση των δαπανών για την υγεία, πλήρης χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό 
• Αμεση παραγραφή οφειλών των πολιτών από παροχή υπηρεσιών στο σύστημα υγείας, καμιά μεταβίβαση στις εφορίες
• Καμιά διαθεσιμότητα ή απόλυση, κανένα κλείσιμο νοσοκομείου ή κέντρου υγείας
• Αμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες 
• Να αυξηθούν οι μισθοί και το εισόδημά μας, να μειωθεί ο χρόνος εργασίας 
• Αμεση απόσυρση του σχεδίου Π.Δ. αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης που οδηγεί σε απολύσεις
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ 7Η ΥΠΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook