Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιδιώκει με την απάντηση του στην παρέμβαση Αυγενάκη ο Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφορικά με την υπόθεση της καταστροφής του πυρηνικού οπλοστασίου της Συρίας στην Μεσόγειο.

Ο κορυφαίος Υπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις, ενώ τονίζει πως το θέμα το παρακολουθεί η πρεσβεία.

Συγκεκριμένα στην απάντηση του ο κ. Βενιζέλος τονίζει:

1.Το Υπουργείο Εξωτερικών εξαρχής παρακολουθεί στενά την υπόθεση καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας. Υπάρχει εγρήγορση και συνεχής συντονισμός μεταξύ Κεντρικής Υπηρεσίας και Διπλωματικών Αρχών, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Πρεσβείας στη Χάγη όπου εδρεύει ο Οργανισμός Απαγόρευσης Χημικών όπλων .

2. Στις 22.1.2014 το Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα καταστροφής των χημικών όπλων του συριακού οπλοστασίου στην οποία και σας παραπέμπω.

3.Ως προς τη σύσταση των ως προς εξουδετέρωση χημικών ουσιών θα πρέπει να επισημανθεί ότι το χημικό οπλοστάσιο που πρόκειται να καταστραφεί είναι ευρέως γνωστό από την ειδησεογραφία αλλά περιγράφεται και στα έγγραφα που αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (www.opcw.org) στο ιδιαίτερο τμήμα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη Συρία(π.χ. προκήρυξη διαγωνισμού – πρόσκληση προς τον ιδιωτικό τομέα για την ανάληψη μεταφοράς και εξουδετέρωσης των αποβλήτων που θα προκύψουν από την από την εξουδετέρωση του χημικού οπλοστασίου).

Flashnews.gr/ Μαν. Αλεξάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook