Την πραγματοποίηση νέων τρίωρων στάσεων εργασίας στους παιδικούς σταθμούς, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, αποφάσισε η Ομοσπονδία εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση « η κυβέρνηση παρά τη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων στους Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθ¬μούς, συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση της και επιμένει στην βίαιη ανατροπή του ωραρίου του Παιδαγωγικού – Εκπαιδευτικού προσωπικού των Παιδικών Σταθμών αυξάνοντάς το κατά 10 ώρες (από 30 σε 40) εβδομαδιαίως, αλλά και η αύξηση του ωραρίου στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. από 37,5 σε 40 ώρες, δείχνει ξεκάθαρα την πολιτική της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας στη σημερινή της συνεδρίαση, αφού εκτίμησε τις διαθέ¬σεις του κλάδου αλλά και την ημερομηνία ψήφισης του σχεδίου Νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την προκήρυξη για την ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 και 13 ΜΑΪΟΥ 2011 ΔΥΟ ΤΡΙΩΡΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τις πρώτες ώρες της βάρδιας κάθε εργαζόμενου στους Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς, επιμένοντας στην απόσυρση της διάταξης που θέλει να τους μετατρέψει σε PARKING παιδιών και προ¬ωθεί την κατάργηση του Δημόσιου και Παιδαγωγικού Χαρακτήρα τους.»