Αρνήθηκε ότι διατηρούσε οποιονδήποτε προσωπικό λογαριασμό σε ελβετικές τράπεζες ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος από το πρωί της Τρίτης εξετάζεται από ελβετούς εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για «ξέπλυμα παράνομων χρημάτων».

Οι ελβετοί εισαγελείς διευκρίνησαν ότι ο Τσοχατζόπουλος θεωρείται ενδιάμεσο πρόσωπο για την ελβετική ποινική δικαιοσύνη, δηλαδή ούτε κατηγορούμενος, ούτε απλός μάρτυρας στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του Λεωνίδα Κότσαλη, Γιάννη Παγορόπουλο και Γιάννη Νικολάου, ο πρώην υπουργός δεν δέχθηκε εμπλοκή στη διακίνηση του μαύρου χρήματος και τόνισε ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, όπως τους Καμπούρογλου και Φουάντ αλ Ζαγιάτ.

Ο πρώην υπουργός ισχυρίστηκε: «Δεν είχα ποτέ λογαριασμούς στην Ελβετία, δεν διαχειρίστηκαν ποτέ τρίτοι λογαριασμούς δικούς μου ούτε εγώ άλλων».

«Ο μόνος λογαριασμός που διατηρούσα ήταν αυτός στο όνομα της γυναίκας μου Βίκυς Σταμάτη, στην τράπεζα UBS, τον οποίο και ανέφερα στο πόθεν έσχες μου» είπε ο Α. Τσοχατζόπουλος.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους σε μία από τις διακοπές της διαδικασίας ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπερτόνισε την ανάγκη οι αρμόδιες αρχές σε συνεργασία με τις ελβετικές να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν μπλοκαριστεί στην Ελβετία. «Είναι υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να σκιστεί», όπως είπε χαρακτηριστικά, «και να προχωρήσει τις διαδικασίες. Συνήθως γίνεται και ένα παζάρι».

Για την υπόθεση Κάντα ο πρώην υπουργός είπε: «Δεν έχω ενημέρωση. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ένας διακεκριμένος εκπρόσωπος της Αεροπορίας, που διετέλεσε σε κρίσιμα πόστα, λέει αυτά τα πράγματα. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Πέφτω από τα σύννεφα. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook