Μια ακόμη τραγική υπόθεση με αγοραπωλησία βρεφών βλέπει το φως της δημοσιότητας αυτή τη φορά στην Πάτρα. Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε στην Πάτρα, ένα 36χρονος και μια 35χρονη υπήκοο Αλβανίας, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη πώληση βρέφους.

Αστυνομικοί προσποιούμενοι το άτεκνο ζευγάρι, ήρθαν σε επαφή με τους δυο δράστες, οι οποίοι είχαν αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή, για την ανεύρεση «αγοραστή» για το αγοράκι ηλικίας 3,5 μηνών περίπου.

Σε συνάντηση που ακολούθησε σε πολυχώρο στη Πάτρα, οι δράστες έδειξαν το μωρό στους αστυνομικούς και ζήτησαν για την πώληση του το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ.

\’Επειτα από εκ νέου τηλεφωνική επικοινωνία, συμφωνήθηκε η πώληση έναντι 10.000 ευρώ, ενώ σε συνάντηση που ακολούθησε σε χώρο στάθμευσης super market στη Πάτρα, οι δυο διαμεσολαβητές παρέλαβαν το συμφωνημένο χρηματικό πόσο, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 10.000 ευρώ και παρέδωσαν στους αγοραστές αστυνομικούς το βρέφος με το βιβλιάριο υγείας του.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι το μωρό είναι 4 μηνών περίπου, ρουμανικής καταγωγής, ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα πλήρη στοιχεία της 21χρονης μητέρας του.

Το αγοράκι παραλήφθηκε από το Χαμόγελο του Παιδιού ενώ μεταφέρθηκε και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών για την παροχή των πρώτων βοηθειών και την πραγματοποίηση προληπτικών εξετάσεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των φυσικών γονέων και για τη σχέση τους με τους διαμεσολαβητές συνεχίζονται ενώ πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το πως το βρέφος έφτασε στα χέρια των δραστών.

Την προανάκριση ενήργησε το αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook