Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες το έργο «Μετατροπή αίθουσας του εκθεσιακού κέντρου Αρκαλοχωρίου σε συνεδριακό χώρο» προϋπολογισμού μελέτης 530.000€, τη σύμβαση υλοποίησης του οποίου είχε υπογράψει ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης στις 26/1/2011.

Πρόκειται για μια αίθουσα – στολίδι για το σύνολο της ενδοχώρας του Νομού Ηρακλείου, απόλυτα σύγχρονη και κατάλληλα εξοπλισμένη, που θα λειτουργήσει ως Συνεδριακό Κέντρο αλλά και ως πολυχώρος κατάλληλα διαμορφωμένος να δεχτεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, θεατρικά και μουσικοχορευτικά σχήματα κ.α.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος κ. Καλογεράκης επισκέφθηκε σήμερα το έργο, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αρκαλοχωρίου κ. Αντώνη Χριστάκη προκειμένου να δει από κοντά την πορεία των εργασιών για την ολοκλήρωσή του.

Ο κ. Καλογεράκης συνομίλησε εκτενώς με τους επιβλέποντες μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, τον ανάδοχο του έργου και τους μελετητές.

Συγκεκριμένα το έργο αφορά στη μετατροπή υφιστάμενης αίθουσας στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου, σε Συνεδριακό Κέντρο.

Το έργο περιλάμβανε εργασίες δημιουργίας σκηνής και παρασκηνίων με καμαρίνια, κατασκευή δύο ανεμοφρακτών, επένδυση εσωτερικών περιμετρικών τοίχων εφαρμόζοντας τις προδιαγραφές ακουστικής μελέτης, Η/Μ εργασίες φωτισμού, προβολής και ήχου, κλπ. Τέλος, έγινε εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού – αερισμού της αίθουσας καθώς και περίφραξης του περιβάλλοντος χώρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook