Την 3η θέση στη γενική κατάταξη Ανοικτής Θάλασσας για την Περιφέρεια Κρήτης το 2013 κατέλαβε το ιστιοπλοϊκό σκάφος \”Γλαύκη\” του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων.
Για την διάκριση αυτή ο ΙΟΧ αναφέρει σχετικά:
«Στην 3η θέση της γενικής κατάταξης Ανοικτής Θάλασσας για την Περιφέρειας Κρήτης το έτος 2013 κατετάγη το σκάφος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων \”ΓΛΑΥΚΗ\”, διάκριση που είναι πολύ σημαντική αφενός για τον κυβερνήτη κ.  Κωνσταντίνο Μάμαλη, αλλά και το πλήρωμα του σκάφους. 
Πρόκειται για αξιολόγηση η οποία ανήκει στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και σε επίπεδο Κρήτης, ανέδειξε το \”ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ\” του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στην 1η θέση και το \”EL VIENTO\” του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου στη 2η.
Η εκδήλωση της Ε.Ι.Ο. πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αθήνα.
Κύρια κριτήρια κατάταξης αποτελούν ο αριθμός των αγώνων που συμμετέχει το κάθε σκάφος ανά την Ελλάδα, τα διανυθέντα μίλια, καθώς και οι επιτυχίες στους αγώνες. Από την Περιφέρεια Κρήτης, συνολικά τα σκάφη που αξιολογήθηκαν σχετικώς, ήταν 13».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook