Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, η οποία γιορτάζεται πάντα στις 4 Φεβρουαρίου, ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης <<Ορίζοντας>> θεωρεί πως αξίζει να γίνει αναφορά στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών, σημαντικό ποσοστό των οποίων είναι ανασφάλιστοι και αδυνατούν να υποβληθούν σε θεραπείες ή ο,τιδήποτε είναι απαραίτητο για την υγεία τους. 
\”Ανασφάλιστοι ασθενείς στο έλεος της μοίρας τους\”, καθώς καθημερινά αναζητούν φάρμακα και χρήματα για να μπορέσουν να θεραπευτούν και να αποκτήσουν μία ζωή με αξιοπρέπεια.
Αντί αυτού έρχονται αντιμέτωποι όχι μόνο με αυτήν την \”ανελέητη\” ασθένεια….αλλά και με ένα \”ανελέητο\” κράτος. 
Μπορεί τα ποσοστά επιβίωσης και οι νίκες κατά του καρκίνου να έχουν αυξηθεί συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, όμως η οικονομική κρίση και οι νέες κοινωνικές συνθήκες στερούν από τους ασθενείς το δικαίωμα στην θεραπεία για τη μάχη κατά του καρκίνου. 
Ο \”Ορίζοντας\” παίρνοντας δύναμη από την αγάπη ευαισθητοποιημένων φίλων και εθελοντών, μαθητικών κοινοτήτων, τοπικών επιχειρήσεων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, αγωνίζεται δίπλα στις οικογένειες παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο και μάχονται για τη ζωή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook