Kοντά σε συμφωνία είναι η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, που επικαλείται πηγές με άμεση γνώση των συνομιλιών.
Το πρακτορείο τονίζει ότι οι δύο πλευρές με τη γεφύρωση του χάσματος είναι έτοιμες να ξεπεράσουν ένα σημαντικό σημείο τριβής για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο βοήθειας.
Το Reuters επισημαίνει ότι η ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης της Ελλάδας έχει καθυστερήσει εν μέρει λόγω των διαφωνιών για το πώς η Αθήνα θα καλύψει το κενό στον φετινό προϋπολογισμό, το οποίο εκτιμάται σε 1 δισ. ευρώ
Ωστόσο, αυτό δε φαίνεται να είναι πλέον το βασικό θέμα στις διαπραγματεύσεις δεδομένης της επίτευξης του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013.
Άλλος αξιωματούχος προειδοποιεί ότι είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί ότι το ζήτημα επιλύθηκε πλήρως, από τη στιγμή που δεν έχουν εκδοθεί ακόμα τα στοιχεία του 2013, κάτι που αναμένεται να γίνει τον Απρίλιο.
Οι δύο πλευρές απομένει να συμφωνήσουν στους όρους των stress tests των τραπεζών, στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στον αντίκτυπο από την απόφαση του ΣτΕ για τις μισθολογικές περικοπές.
Παράλληλα, το πρακτορείο αναφέρει εξάλλου ότι η Ελλάδα αναμένεται να χρειαστεί 10 δισ. ευρώ με 20 δισ. ευρώ στο τρίτο πακέτο διάσωσης για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες για την περίοδο 2014-2015. 
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook