Το Δίκτυο Οινοποιών Νόμου Χανιών Ρεθύμνης και ο Σύλλογος Εστίασης Νομού Χανίων συνδιοργανώνουν την 7η οινική Έκθεση \”Οινοκρητικά 2014\” το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Για 7η συνεχόμενη χρονιά με τη συμμετοχή 30 Κρητικών Οινοποιείων, όλοι οι επιχειρηματίες, συσχετιζόμενων κλάδων αλλά και το οινόφιλο κοινό θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν τα κρασιά της εξαιρετικής νέας σοδειάς καθώς και όλες τις λοιπές προτάσεις των κρητικών παραγωγών.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του ποιοτικού Κρητικού Οίνου και Αμπελώνα.

Ώρες Λειτουργίας Σάββατο 15/2 17:00-21:30 και Κυριακή 16/2 10:00- 21:00

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr

\"\"

Πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων

Πεμπτη 13/2

Αίθουσα Συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου Χανίων – Ώρα έναρξης 15:00

Workshop με θέμα: «Χρηματοδοτικά Προγράμματα Αναβάθμιση Παροχής Υπηρεσιών στο Τουρισμό»

  • Η συμβολή του προγράμματος Leader στη τοπική ανάπτυξη: Σοφία Μιχελάκη, Οικονομολόγος, Προϊσταμένη Κοινοτικών Προγραμμάτων Ο.Α.Κ. Α.Ε.
  • Βελτίωση του Προσφερόμενου Τουριστικού Προϊόντος: Μαρία Κατσούλη, Headsommelier

* Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με το τουρισμό (εστίαση, ξενοδοχειακός τομέας, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες), με τη δημιουργία τοπικών προϊόντων που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Leader (π.χ. αρτοποιοί, ελαιουργεία, γυναικείοι συνεταιρισμοί) και παραδοσιακοί σύλλογοι που οργανώνουν εκδηλώσεις.

Παρασκευή 14/2

1. Πνευματικό Κέντρο Χανίων – Ώρα έναρξης 19:00

Πολιτισμός, κρασί και γαστρονομικές διαδρομές μέσα από Χανιώτες εικαστικούς δημιουργούς: Η Αυγή Αμπελικάκη, ο Πέτρος Ξενάκης και Αγλαΐα Περάκη αφηγούνται στοιχεία από το κρασί, το πολιτισμό και τη παράδοση της Κρήτης.

2. Αίθουσα Εκδηλώσεων 1ου ορόφου του Πνευματικού Κέντρου Χανίων – Ώρα έναρξης 19:30

  • Καλωσόρισμα: Γιώργος Δεικτάκης, Γεν. Γραμματέας Αποκ. Διοίκησης Κρήτης, πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Α.Κ. Α.Ε.

                                  Λευτέρης Κοπάσης Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Α.Κ. Α.Ε.

  • Χαιρετισμοί επισήμων
  • Χαιρετισμός προέδρου Οινοποιών Δυτικής Κρήτης Ν. Καραβιτάκη 
  • Αυτοδιαχειριζόμενα μέσα του ΕΟΤ, τα αποτελέσματα της λειτουργίας τους και πως αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προβολή συγκεκριμένων οδοιπορικών και προϊόντων:Αγγελική Βαρελά, Διευθύντρια ΕΟΤ – Ελευθερία Φίλη, Υπεύθυνη Social Media ΕΟΤ

Σάββατο 15/2

Αίθουσα Συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου Χανίων – Ώρα έναρξης 10:00

Παρουσίαση Medeat, Ανάπτυξης Επιχειρήσεων Μέσω Δικτύωσης και Προγράμματα

Συντονιστής: Γιώργος Μαυρογιάννης, Διευθυντής Αναπτυξιακής Ηρακλείου

  • Τοπική Ανάπτυξη & Δικτύωση: Μάγια Ε. Σπανουδάκη Msc, Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Ο.Α.Κ. Α.Ε.
  • Παρουσίαση Medeat: Εύα Κατσαράκη Αναπτυξιακή Ηρακλείου, Εθνικός Συντονιστής
  • Η συμβολή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στη δικτύωση για την ανάπτυξη της υπαίθρου, Υπουργείο Αγρ. Αν. &Τροφίμων
  • Παράγοντες ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας για μια βιώσιμη ανάπτυξη:Δρ. Λίτος Χαράλαμπος Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης, Επιστημονικός Συνεργάτης ΟΑΚ Α.Ε.-Πολυτεχνείου Κρήτης

* Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με το τουρισμό (εστίαση, ξενοδοχειακός τομέας, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες), με τη δημιουργία τοπικών προϊόντων που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Leader (π.χ. αρτοποιοί, ελαιουργεία, γυναικείοι συνεταιρισμοί). Απευθύνεται επίσης σε μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων που μπορούν να ωφεληθούν από τη δικτύωση.

* Είσοδος Ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις

Κυριακή 16/2 Open Kitchen Show

Οι εκδηλώσεις κλείνουν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου με το Open Kitchen Show, όπου 5 chef από επιχειρήσεις της πόλης θα ετοιμάσουν παρουσία του κοινού επιλεγμένα finger food, τα οποία και θα προσφέρουν στους επισκέπτες της έκθεσης ως συνοδευτικά για το κρασί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook