H \”πρώτη\” επίσημη εμφάνιση του υποψήφιου Δημάρχου Μαλεβιζίου κ.Κώστα Καμπιτάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα με συνέντευξη  Τύπου.
Σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης \”Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου\” αναφέρονται τα εξής:
\”Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου της δημοτικής κίνησης \”Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου\” και του επικεφαλής του ψηφοδελτίου της κυρίου Κώστα Καμπιτάκη. 
Στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μαλεβιζίου στο Γάζι, παρευρέθηκαν αρκετές συνδημότισσες και συνδημότες, οι οποίοι παρακολούθησαν τη συνέντευξη.
Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου, ο κύριος Καμπιτάκης και τα μέλη του συντονιστικού της δημοτικής κίνησης \”Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου\” είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με στελέχη της νυν δημοτικής αρχής και το δήμαρχο κύριο Μαμουλάκη και να συμφωνήσουν σε έναν εκατέρωθεν πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα.
Από την πλευρά της η δημοτική κίνηση \”Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου\” τόνισε, ότι ο αντίπαλος είναι τα προβλήματα και οι κατεστημένες νοοτροπίες διαχείρισης της κρίσης, καθώς και οι πελατειακές σχέσεις και ότι πρέπει να γίνεται η ανάλογη κριτική σε αυτούς που εκπροσωπούν και υπηρετούν τις πρακτικές αυτές.
Οι \”Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου\” υπογράμμισαν, ότι στις σημερινές συνθήκες ο δήμος οφείλει να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας των κοινωνικά αδύνατων και όχι ως φορομπηχτηκός μηχανισμός και ότι η πολιτική του δήμου για τα δημοτικά τέλη πρέπει να εναρμονίζεται με τις ανάγκες της κοινωνίας, που βιώνει μια βάρβαρη αφαίμαξη των εισοδημάτων και μια καταστροφή της παραγωγικής της βάσης.
Εξουσία στα τοπικά συμβούλια, δημοκρατική σάρωση των δομών του δήμου και μετατόπιση των προτεραιοτήτων από έργα βιτρίνας, σε πολιτικές ενδυνάμωσης των παραγωγικών δυνατοτήτων αποτελούν βασικές αρχές της δημοτικής κίνησης \”Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου\” 
Με την επιλογή του κυρίου Καμπιτάκη, με καταγωγή από την Τύλισο, με οικογενειακές και επαγγελματικές αναφορές στον Κρουσώνα και που ως γεωπόνος και ως πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ \”όργωσε\” για πολλά χρόνια όλο το Μαλεβίζι, η κίνηση \”Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου\” απαντά στο ερώτημα, σε ποια κατεύθυνση θα στρέψει τις δραστηριότητες και τα σχέδιά της, αφού πρώτα διαβουλευτεί, με τις τοπικές κοινωνίες!
Ο Κώστας Καμπιτάκης, ως ένας από εμάς, σηματοδοτεί την ανάγκη της κοινωνίας να ακουστεί και τη δική μας ευθύνη να υπηρετήσουμε τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες και όχι αναπτυξιακές χίμαιρες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.
Θα νικήσουμε γιατί εκπροσωπούμε τη σκέψη και τις ανάγκες της πλειοψηφίας!
Φίλες και φίλοι, η δημοτική κίνηση «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου», εξέλεξε μέσα από μια ανοικτή συνέλευση τον επικεφαλής και την ομάδα, που θα ηγηθούν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, στοχεύοντας να εκπροσωπήσει και να διαμορφώσει έναν δήμο, που θα υπηρετεί τις ανάγκες της πλειοψηφίας, με διαφάνεια, δικαιοσύνη και συμμετοχή!
Στο πρόσωπο του Κώστα Καμπιτάκη, γεωπόνου, γνώστη των αυτοδιοικητικών θεμάτων, με έντονη κοινωνική αγωνιστική παρουσία, ειδικό σε θέματα αγροτικής και κτηνοτροφικής πολιτικής, με αναφορές, επαγγελματική δραστηριότητα, αλλά και οικογενειακές ρίζες στο Μαλεβίζι, επιλέγουμε έναν άνθρωπο μέσα από την κοινωνία, έναν από εμάς, για να δώσουμε μαζί τον αγώνα για την αναζωογόνηση του τόπου μας!
Επιθυμούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή σας, να γίνετε οι πρωταγωνιστές σε αυτόν τον αγώνα, γιατί ο τόπος αυτός χρειάζεται πρώτα απ’ όλα εσάς για να πάει μπροστά!
Παλεύουμε μαζί για να μείνουμε όρθιοι και αξιοπρεπείς στην κρίση, παλεύουμε για δικαιοσύνη και ισοπολιτεία, για ισότιμη πρόσβαση στην εργασία! Παλεύουμε μαζί για να μπορούν οι νέοι να έχουν προοπτική και μέλλον στον τόπο τους! 
Αγωνιζόμαστε και σχεδιάζουμε μαζί για:
• Δίκαιη κατανομή δημοτικών τελών (ΤΑΠ-αντικειμενικές αξίες, ύδρευση, άρδευση, αποχέτευση). Έναν δήμο αλληλέγγυο στον πολίτη και όχι φορομπηχτικό μηχανισμό και διαμεσολαβητή ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, υπηρέτη των επιταγών της τρόικας και των κυβερνητικών επιταγών.
• Επανεξέταση των σχεδίων ενεργειακής πολιτικής και των ΒΑΠΕ
• Επανεξέταση των σχεδίων και της πολιτικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων
• Οικολογική διαχείριση των σκουπιδιών, του νερού και της ενέργειας
• Έμφαση στην αγροτική & κτηνοτροφική παραγωγή, με κίνητρα στο ανθρώπινο δυναμικό
• Ασπίδα προστασίας στην κοινωνία, απέναντι στις πολιτικές των μνημονίων!
• Προτεραιότητα στις κοινωνικές δομές, παιδείας υγείας, πρόνοιας και φροντίδας
• Ενιαίο σχέδιο Πολιτιστικής ανασυγκρότησης, συνειδητοποίηση της σημασίας του περιβάλλοντος, της ιστορίας, των παραγωγικών δραστηριοτήτων και δυνατοτήτων, των τοπικών προϊόντων και των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών.
• Χτύπημα των πελατειακών σχέσεων, με ανοικτές διαδικασίες, λαϊκό έλεγχο και με προοπτική το δημοκρατικό-συμμετοχικό προϋπολογισμό.
• Εξουσία στα τοπικά συμβούλια, στο σχεδιασμό, την εκτέλεση και τη λογοδοσία.
• Προώθηση των ήπιων μορφών τουρισμού και σύνδεσή του με την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, με τον πολιτισμό την ιστορία, και την προστασία του περιβάλλοντος\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook