Έρευνα έχουν ξεκινήσει οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές, για το κατά πόσο το περιοδικό Closer παραβίασε την ιδιωτική ζωή της ηθοποιού Ζουλί Γκαγέ, δημοσιεύοντας φωτογραφίες της σε ένα άρθρο του για την ερωτική σχέση που φέρεται να διατηρούσε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, η εισαγγελία της Ναντέρ ξεκίνησε την έρευνα μετά τη μήνυση που κατέθεσε η Γκαγέ για τη φωτογραφία που τράβηξε ένας φωτορεπόρτερ ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό της. Η συγκεκριμένη φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο τεύχος της 17ης Ιανουαρίου του περιοδικού, μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη του δεσμού της ηθοποιού με το Γάλλο πρόεδρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η λήψη φωτογραφιών ενός προσώπου σε ιδιωτικό χώρο, χωρίς τη συναίνεσή του, είναι αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ. Η Γκαγέ υποστηρίζει ότι το αυτοκίνητό της είναι "ιδιωτικός χώρος".

Εξάλλου. η 41χρονη ηθοποιός έχει προσφύγει επίσης στα δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ από το περιοδικό για τις φωτογραφίες της που δημοσιεύτηκαν στο τεύχος της 10ης Ιανουαρίου. Μολονότι οι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν στον δρόμο, η Γκαγέ υποστηρίζει ότι σχετίζονται με την ιδιωτική ζωή της καθώς την δείχνουν να φτάνει στο διαμέρισμα όπου υποτίθεται ότι συναντιόταν με τον Ολάντ.

protothema.gr