Στις αγροτικές κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη αναφέρεται ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
\” Για μια ακόμη φορά οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης και όλης της Χώρας βγήκαν στο δρόμο της πάλης και του αγώνα ενάντια στο βίαιο ξεκλήρισμά τους που προωθούν ενιαία κυβέρνηση και Ε.Ε.
Το ΚΚΕ ήταν και θα είναι πραγματικό στήριγμα των φτωχών και μεσαίων αγροτών στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν. Τα μέλη, τα στελέχη, οι φίλοι και οι οπαδοί του βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. Δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την καλύτερη οργάνωσή του, το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό του. 
Από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ μίλησε καθαρά στους αγρότες. Αποκάλυψε ποια θα ήταν η μοίρα τους με την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ, την σημερινή Ε.Ε. και την Κ.Α.Π, όταν όλες οι άλλες δυνάμεις στο σύνολό τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και διάφορα παρακλάδια τους έλεγαν ότι οι αγρότες θα φάνε με χρυσά κουτάλια γιατί θα έχουν μια αγορά 300 εκατομμυρίων ανθρώπων για τα αγροτοκτηνοτροφικά τους προϊόντα. Τα ίδια έλεγαν και υποστήριζαν και οι διάφοροι αγροτοπατέρες του κυβερνητικού συνδικαλισμού που και σήμερα προσπαθούν στην περιοχή μας να αποπροσανατολίσουν τους μικρομεσαίους αγρότες και τον αγώνα τους.
Τριάντα τρία χρόνια μετά το ΚΚΕ δυστυχώς επιβεβαιώθηκε. Ούτε ξύλινα κουτάλια δεν έμειναν για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Τα άριστης ποιότητας αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα της χώρας μας και της Κρήτης χτυπιούνται αλύπητα στο πεδίο της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού, της κερδοφορίας των μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων. 
Η σταφίδα ξεκληρίστηκε και γενικά η αμπελουργία, τα εσπεριδοειδή είναι στα αζήτητα. Φτάσαμε στο σημείο να εισάγουμε ακόμα και λάδι στην Κρήτη! Τυρί και ελιές από τον Καναδά. Η αιγοπροβατοτροφία του νησιού να βρίσκετε στο χείλος του γκρεμού, συμπιεζόμενη από το υψηλό κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές στο κρέας και το γάλα αλλά και τις εισαγωγές και ελληνοποιήσεις αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων. Να απαγορεύεται στους μικρομεσαίους ψαράδες να ψαρεύουν και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. 
Ο στόχος σταθερός και συγκεκριμένος: να καταστραφούν – να ξεριζωθούν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι. Να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια. Δηλαδή να γίνουν οι μεγαλοαγρότες και οι μεγαλοκτηνοτρόφοι ακόμα μεγαλύτεροι, οι οποίοι θα λειτουργούν με βάση το κέρδος και τις ανάγκες των εμποροβιομηχάνων και των τραπεζιτών και όχι με βάση τις διατροφικές ανάγκες του λαού και της χώρας μας. 
Αυτή είναι η επιχειρηματική γεωργία και οι επιχειρηματίες αγρότες που προπαγανδίζουν εν χορώ Ε.Ε., κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, τα υπόλοιπα κόμματα του Ευρωμονόδρομου, η Περιφέρεια Κρήτης και οι διάφοροι αγροτοπατέρες. Αυτή η διέξοδος που προτείνουν περνάει από την καταστροφή των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Αυτός ο στόχος προωθείται και από τη Νέα Κ.Α.Π. για την οποία ακούμε διάφορες τυμπανοκρουσίες.
Η αλήθεια είναι ότι η νέα Κ.Α.Π. είναι κομμένη και ραμμένη στην στρατηγική για την Ευρώπη του 2020. Έχει μειωμένο προϋπολογισμό, μειωμένες ενισχύσεις οι οποίες και μέσα από τη νέα μέθοδο υπολογισμού της περιφερειοποίησης μειώνονται ακόμα περισσότερο. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της ελαιοκαλλιέργειας όπου από 150€ ανά στρέμμα που είναι σήμερα θα πέσει στα 50€ με ότι αυτό συνεπάγεται. 
Μαζί με τα παραπάνω οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, όπως και οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, και συνολικά όλος ο λαός βιώνουν την ανελέητη επίθεση κυβέρνησης- Ε.Ε.- ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Τράπεζας με μια σειρά βάρβαρα μέτρα. Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βιώνουν σήμερα εκτός από τις επιπτώσεις της Νέας Κ.Α.Π., 
 την μεγάλη μείωση στο εισόδημά τους ως αποτέλεσμα του μεγάλου κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών στον παραγωγό, των ποσοστώσεων και την μείωση της επιστροφής του Φ.Π.Α. 
 Τα απανωτά χαράτσια σε σπίτια, χωράφια, αποθήκες, πετρέλαιο, ρεύμα γεωτρήσεις, στην υγεία και στα φάρμακα.
 Την αδυναμία πληρωμής των εισφορών στον ΟΓΑ με αποτέλεσμα το 50% των αγροτών να μην έχει δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και το νέο φορολογικό που φορολογεί με 13% από το πρώτο ευρώ τους αγροτοκτηνοτρόφους και τι υποχρεωτικό κράτημα λογιστικών βιβλίων στους έχοντες μεικτό εισόδημα 10.000€. Μέτρα που θα φέρουν την τελική ταφόπλακα στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
Ο αγώνας των αγροτών πρέπει να έχει σαφή προσανατολισμό σύγκρουσης και ανατροπής με την Κ.Α.Π. της Ε.Ε. και την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αφορά την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, την νεολαία και τις γυναίκες της λαϊκή οικογένειας γιατί είναι αγώνας συνδεδεμένος με το διατροφικό πρόβλημα του λαού μας. Γι΄ αυτό πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο. Να γίνει υπόθεση συνολικά της λαϊκής συμμαχίας.
Το ΚΚΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους νε μετρήσουν καλά την πολύχρονη πείρα τους. Να γυρίσουν την πλάτη στους όψιμους υπερασπιστές της επιβίωσής τους που λένε άλλα το πρωί και άλλα υπόσχονται το βράδυ. Να ξεχωρίσουν τους πραγματικούς φίλους και εχθρούς τους. 
Το ΚΚΕ στηρίζει το πλαίσιο αιτημάτων που διαμόρφωσε το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Μπλόκων. Ταυτόχρονα καλεί του μικρομεσαίους αγρότες να συνδέσουν τον αγώνα της επιβίωσης σήμερα ενάντια στη φοροεπιδρομή, τις κατασχέσεις, τα χαράτσια, για να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο για τα βιβλία και την φορολόγηση απ’ το πρώτο ευρώ, για το άμεσο σφράγισμα των βιβλιαρίων υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις κ.λπ. με τον αγώνα για αποδέσμευση από την Ε.Ε., μονομερή διαγραφή του χρέους, λαϊκή εξουσία και οικονομία. 
Στις ερχόμενες Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές να ενισχύσουν τον αγώνα τους ενισχύοντας εκλογικά το ΚΚΕ με ενιαία κριτήρια σε όλα τα επίπεδα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook