Την αντίδραση των εκπροσώπων των εργαζομένων του Αθήνα 9,84 προκάλεσε η άθλια επίθεση από γνωστές ιστοσελίδες με αναπαραγωγή προσωπικών δεδομένων κατά συναδέλφου.

Επιστολή προς τα μέλη του Διοικητικού και του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Νιώθουμε υποχρέωσή μας να καταγγείλουμε σε όλο τον κλάδο ορισμένα παρακμιακά φαινόμενα στην άσκηση της \”δημοσιογραφίας\”, τα οποία εισπράττουμε ως ευθεία επίθεση στο σύνολο των εργαζομένων στο Αθήνα 9,84.

Μας προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι \”ενημερωτικά\” sites έκριναν ως αντικείμενο άξιο δημοσίευσης τις προσωπικές φωτογραφίες συναδέλφισσάς μας από κλειδωμένες σελίδες του λογαριασμού της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Αδυνατούμε να συμφιλιωθούμε με την αναγωγή της λογικής της κλειδαρότρυπας και της σεξιστικής στοχοποίησης των γυναικών δημοσιογράφων σε \”ενημερωτικό\” προϊόν – ιδίως όταν πρόκειται για προϊόντα υποκλοπής, απέναντι στην οποία η
συνάδελφος κινείται δικαστικά. Η επαγγελματική επάρκεια του καθενός και της καθεμιάς κρίνεται στο αντικείμενο της δουλειάς του και όχι από τις ιδιωτικές του στιγμές.

Μας προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη κατάπληξη το ότι αυτό το μη-θέμα επανήλθε και επιδεινώθηκε, με τη δημοσίευση ισχυρισμών ότι η συνάδελφος \”απολύθηκε\” από τον Αθήνα 9,84 λόγω της διαρροής των φωτογραφιών της. Στοιχειώδης τήρηση της δεοντολογίας και των κανόνων του ρεπορτάζ θα αποκάλυπτε το αναληθές όλου αυτού του σεναρίου – πόσω μάλλον που το Δ.Σ. Της ΔΕΡΑ εξέφρασε με απόφασή του την συμπαράστασή του προς τη συνάδελφο.

Θεωρούμε, ότι σε μία συγκυρία μεγάλης δοκιμασίας για την κοινωνία, τον κλάδο και ειδικότερα τα δημοτικά ραδιόφωνα είναι δείγμα έσχατης αντισυναδελφικότητας και ταυτοχρόνως μεγάλης φτήνειας το να απασχολούνται ορισμένα μέσα με τον \”Αθήνα 9,84\”, όχι για τα πραγματικά του προβλήματα ή την όποια προσφορά του στο τοπίο της ενημέρωσης, αλλά για ανυπόστατα κουτσομπολιά. Αν πάλι όλα αυτά έχουν ίσως να κάνουν με την προεκλογική συγκυρία στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Αθηναίων, οι εργαζόμενοι του \”Αθήνα 9,84\” δηλώνουν έτοιμοι να υπερασπισθούν αποφασιστικά την αξιοπρέπειά τους απέναντι σε τέτοια παιχνίδια.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας,

Νεκτάριος Ανδριόπουλος, εκπρόσωπος στο Μικτό Συμβούλιο ΕΣΗΕΑ
Ελευθερία Κουμάντου, εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΡΑ

Δήλωση της συναδέλφου Αγγελικής Διαβατοπούλου

Με μεγάλο σεβασμό προς το Δημοτικό Ραδιόφωνο της Αθήνας \”ΑΘΗΝΑ 9,84\” το οποίο καθιέρωσε την ελεύθερη ραδιοφωνία στην Ελλάδα και προς όλους τους εργαζομένους, έχω να διευκρινίσω τα ακόλουθα.

Ευχαριστώ το σταθμό και το Διοικητικό Συμβούλιο που με στηρίζει. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι απολύθηκα λόγω των αναδημοσιεύσεων από την υποκλοπή των προσωπικών μου δεδομένων.

Αντίθετα, σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, από το περιβάλλον μου αποσαφηνίστηκε ότι ο Δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός είναι οικογένειά μου.

Κινήθηκα νομικά με καταγγελία και μήνυση κατά αγνώστων στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις αναδημοσιεύσεις των φωτογραφιών μου και τον διασυρμό και ενημέρωσα τα site για τις συνέπειες όσων δεν συμμορφωθούν. Από εκεί και έπειτα η υπόθεση οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Ευχαριστώ
Αγγελική Διαβατοπούλου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook