Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, έχασαν τη ζωή τους σήμερα λόγω της σεισμικής δόνησης 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 18:47 τοπική ώρα, 6 km νοτιοδυτικά της πόλης Lorca.
Ο δήμαρχος της πόλης, Francisco Jodar, ανακοίνωσε: «Δυστυχώς, επιβεβαιώνω τον θάνατο των πρώτων ανθρώπων από την πτώση χαλασμάτων. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια».
Το νοσοκομείο της πόλης των 91.000 κατοίκων εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους. Μέχρι στιγμής, τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι από τη δόνηση αποκολλήθηκε ένα ρολόι σε πύργο της περιοχής, ενώ πολλά ακόμη κτήρια, παλαιάς κατασκευής, έπεσαν σαν χάρτινοι «πύργοι». Παράλληλα, εκατοντάδες αυτοκίνητα έχουν υποστεί ζημιές από πέτρες ενώ ο αριθμός των τραυματιών υπολογίζεται μέχρι στιγμής στους 60.
Ένας γιατρός, μιλώντας στη διαδικτυακή έκδοση της «El Pais» ανέφερε ότι αυτός μαζί με συναδέλφους του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες και αναίσθητους πολίτες ακόμα και στη μέση του δρόμου.
\"\"

«Λόγω των χαλασμάτων η πρόσβαση των ασθενοφόρων ήταν αδύνατη. Αρκετοί δρόμοι ήταν κλειστοί και τα ασθενοφόρα χρειάστηκαν περισσότερα από 40 λεπτά, προκειμένου να φθάσουν σε σημεία της πόλης και να περισυλλέξουν τους τραυματίες», τόνισε.

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, καθώς την ώρα που περπατούσε καταπλακώθηκε από κομμάτι κτηρίου που αποκολλήθηκε.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Jose Luis Rodriguez Zapatero, έδωσε εντολή για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των χαλασμάτων και για να διευκολύνουν τη μεταφορά των τραυματιών.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 10 km.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook