Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το απίστευτο φαινόμενο, φορολογούμενοι που έχουν ρυθμίσει ή πληρώσει κανονικά τις υποχρεώσεις τους, να εμφανίζονται στο TAXIS με ληξιπρόθεσμα χρέη.
Το θέμα – που είχε παρουσιάσει απο τις 24/1 το Flashnews.gr (δείτε εδώ) – έχει πάρει πλέον διαστάσεις χιονοστιβάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι ενώ έχουν πληρώσει κανονικά εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών τα ποσά των φόρων που χρωστούσαν εμφανίζονται στο Taxis και στο Taxisnet να μην έχουν εξοφλήσει τους φόρους.
Έτσι θεωρούνται οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών και δεν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν φορολογική ενημερότητα για διάφορες συναλλαγές τους ενώ παράλληλα κινδυνεύουν ακόμη και με κατασχέσεις εισοδημάτων και καταθέσεων.
Τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες φορολογούμενοι βλέπουν στο «λογαριασμό» τους στο Taxisnet να τους έχουν καταλογιστεί ως «ληξιπρόθεσμες οφειλές» τα ποσά των μηνιαίων δόσεων φόρου εισοδήματος ή φόρου ακίνητης περιουσίας ή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης που έχουν ήδη εξοφλήσει στις τράπεζες με βάση την «Ταυτότητα Οφειλής».
Όπως είχε πει στο Flashnews.gr, o πρόεδρος του συλλόγου εφοριακών Χανιών Ρεθύμνου, Μιχάλης Δασκαλάκης:
\”Οι περισσότερες περιτπώσεις αφορούν σε πληρωμές που δεν ταυτίζονται με τις οφειλές και έρχονται ως υπερείσραξη στην εφορία. Το σύστημα taxisnet δεν ενημερώνεται αυτόματα από το τραπεζικό σύστημα με αποτέλεσμα να υπάρχει κακή απεικόνιση των φορολογουμένων. Στην εφορία στα Χανιά, έχουμε υποθέσεις που πρέπει να διεκπεραιώσουμε ακόμα και προηγούμενων μηνών. Τα χρήματα και οι πληρωμές που έχουν γίνει φυσικά δεν χάνονται, απλώς από τη μια, χρειάζεται να γίνει δεύτερη διαχείριση από εμάς που πρέπει να ενημερώσουμε το σύστημα και από την άλλη οι φορολογούμενοι καλούνται να περιμένουν\”
Τα χρήματα βεβαίως δεν χάνονται, αλλά οι φορολογούμενοι αναγκάζονται να περιμένουν και οι εφοριακοί να κάνουν διπλή δουλειά και κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι τους για να εξυπηρετήσουν τους φορολογούμενους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook