Πρώτη δημοσίευση: 8:52

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε, από τον ανακριτή της υπόθεσης του ΤΤ, ο πρώην επικεφαλής της τράπεζας Άγγελος Φιλιππίδης.

Ο κ. Φιλιππίδης μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ. O Άγγελος Φιλιππίδης έφτασε στη Αθήνα το πρωί της Τετάρτης μετά την απέλασή του από την Τουρκία. Ο τέως πρόεδρος του ΤΤ συνελήφθη ενώ λίγο μετά τις 11:00 έφτασε στον εισαγγελέα όπου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.

"Προσήλθα οικειοθελώς όπως είχα πει χθες το βράδυ", πρόλαβε να δηλώσεις στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από τη ΓΑΔΑ.

"Εγώ τους είπα ότι θα φύγω για την πατρίδα μου, με την πρώτη πτήση" προσέθεσε ο κ. Φιλιππίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φιλιππίδης κατηγορείται για απιστία και άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για δανειοδοτήσεις που χορήγησε το ΤΤ στους επιχειρηματίες Λ. Λαυρεντιάδη, Δ. Κοντομηνά και Κυριάκο Γριβέα.

Σε βάρος του κ. Φιλιππίδη, εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες και δεύτερο ένταλμα σύλληψης, όπως είναι γνωστό, για τις ίδιες κατηγορίες που αφορούν δανειοδοτήσεις σε εταιρείες real estate του επιχειρηματία Παν. Ευθυμίου.

«Ο πελάτης μου εκτελεί την δέσμευσή του», δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ο συνήγορός του, Αθανάσιος Βαρλάμης. Ωστόσο, όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, η επιστροφή του πρώην επικεφαλής του ΤΤ είναι συνέπεια απόφασης απέλασης από την Τουρκία, κι όχι οικειοθελούς επιστροφής. Η απέλασή του από το τουρκικό έδαφος διατάχθηκε έπειτα από σχετικό σήμα που απέστειλε στις τουρκικές Αρχές η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας μέσω Interpol.
Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Τρίτης υπήρξε επαφή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές αρχές, που οδήγησε στην απέλαση του Φιλιππίδη και την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται πως πάλεψε με... νύχια και με δόντια ενώπιον του τουρκικού δικαστηρίου προκειμένου να μην εκδοθεί στην Ελλάδα, ώστε να λογοδοτήσει στον ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων.Ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ δήλωσε πολιτικός κρατούμενους, μιλώντας στους Τούρκους δικαστές, ενώ οι δικηγόροι του έκαναν λόγο για αόριστες κατηγορίες σε βάρος του εντολέα τους, οι οποίες -όπως υποστήριξαν- του απαγγέλθηκαν μόνο και μόνο για να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.


protothema.gr/newsit.gr/news247.gr