Μία θετική εξέλιξη για τον εισηγμένο στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου όμιλο της Dolphin, που δραστηριοποιείται ως γνωστόν στον τομέα των μικτών τουριστικών έργων και λειτουργεί ήδη το Αmanzoe στο Πόρτο Χέλι υπήρξε χθες όσον αφορά την άλλη, μεγάλη μικτή τουριστική επένδυση που προωθεί ο όμιλος στην Κρήτη από κοινού με την εισηγμένη μαρμαροβιομηχανία Ικτίνος Ελλάς.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε πρόσφατα τους περιβαλλοντικούς όρους και περιορισμούς για την κατασκευή και λειτουργία 7 έργων πολεοδόμησης ως Περιοχές Ειδικά Ρυθμιζόμενης Πολεοδόμησης (ΠΕΡΠΟ), συνολικής έκτασης 1.179 στρεμμάτων, στους δήμους Ιωαννίνων (Ηπείρου), Κιλελέρ (Θεσσαλίας), Σητείας και Χερσονήσου (Κρήτης).

Οι περισσότεροι από αυτούς αφορούν εκτάσεις οικοδομικών συνεταιρισμών ωστόσο, μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και 204 στρέμματα στην περιοχή της Φανερωμένης στην Κρήτη, τα οποία αποτελούν μέρος της έκτασης όπου ο όμιλος θέλει να αναπτύξει ξενοδοχειακό συγκρότημα μαζί με τουριστικές κατοικίες. Σχετικά με το έργο των Dolphin και Ικτίνος (το 80% ανήκει στην Dolphin) ο σχεδιασμός προβλέπει τη δόμηση βιλών συνολικής έκτασης 40.000 τ.μ..

Η συνολική επένδυση αφορά το Sitia Bay Resort, που θα αναπτυχθεί σταδιακά σε έκταση 2.800 στρεμμάτων, με ξενοδοχειακή μονάδα 177 δωματίων, τουριστικές κατοικίες και γήπεδο γκολφ.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook