Μεγάλη ήταν η αποχή των Ομίλων της Κρήτης από τον προγραμματισμένο διασυλλογικό αγώνα της 7ης και 8ης Μαΐου στα Χανιά για σκάφη OPTIMIST και LASER λόγω συμπτώσεως εξεταστικής περιόδου στα σχολεία.

Αυτό επιβάλλει έναν καλύτερο προγραμματισμό από την Ε.Ι.Ο. για όλους τους αγώνες του έτους. Μάλιστα ο Ν.Ο. Χανίων θα υποβάλλει σχετικές προτάσεις.
Παρόλα αυτά, η συμμετοχή έστω μόνο των Χανιώτικων Ομίλων, Ν.Ο.Χ. και Ι.Ο.Χ. με ένα σύνολο 14 σκαφών, έδωσε την ευκαιρία στα Χανιωτάκια να δοκιμαστούν στον θαλασσινό στίβο και να αποδείξουν τις ικανότητές τους. Αυτό συνέβη ιδιαίτερα το Σάββατο (7/5) όπου ο βόρειος άνεμος εντάσεως 4-5 μποφόρ, με έντονο κυματισμό για τα μικρά σκάφη, ιδίως στις προσβάσεις του Ν.Ο.Χ. και Λιμένα Χανίων, δυσκόλεψε τους μικρούς κυβερνήτες και φυσικά δεν έλειψαν και οι μικροζημιές. Όμως υπήρξε γενικά πνεύμα αγωνιστικό και προσπάθειες που τις καμάρωσαν όλοι όσοι παρακολουθούσαν από την ξηρά τους αγώνες.
Σύμφωνα με την προπονήτρια του Ν.Ο. Χανίων, Άννα Μπέκα: \”η ιστιοπλοϊκή οικογένεια των Χανίων μεγαλώνει όλο και πιο πολύ. Νέοι αξιόλογοι, πολλά υποσχόμενοι αθλητές δουλεύουν σκληρά, εξελίσσονται και αποκομίζουν μοναδικές εμπειρίες στην θάλασσα. Σε αυτόν τον αγώνα που διοργάνωσε ο Ν.Ο.Χ. τα παιδιά αγωνίστηκαν, διασκέδασαν και περιμένουν με ανυπομονησία το επόμενο ραντεβού στην θάλασσα. Μπράβο παιδιά!\”.
Η απονομή των επάθλων πραγματοποιήθηκε στις ιστιοπλοϊκές εγκαταστάσεις του Ν.Ο. Χανίων σε ένα ιδιαίτερα χαρούμενο κλίμα με προσφορά μπουφέ που είχαν ετοιμάσει οι γονείς των μικρών ιστιοπλόων του Ν.Ο.Χ.

Θέλοντας να ευχαριστήσει όσους συνετέλεσαν για αυτήν την διοργάνωση ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων μέσω ανακοίνωσης τονίζει τα εξής:

«Ο Ν.Ο. Χανίων απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση του αγώνα και ιδιαίτερα:Στους \”Μύλους Κρήτης Α.Ε.\” οι οποίοι προσέφεραν τα σάντουιτς και ανέβαλαν όπως και άλλες φορές, την αποκατάσταση των ζημιών των σκαφών.

Στους γονείς των αθλητών του Ν.Ο.Χ. διά τη συλλογική συμβολή τους στη διοργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα, καθώς και την προσφορά του μπουφέ.

Στην \”ΕΤΑΝΑΠ\” για την διάθεση εμφιαλωμένων νερών για τους αθλητές όπως κατ’ επανάληψη έχει πράξει στο παρελθόν.

Στο μέλος της Επιτροπής ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.Χ., Ανδρέα Σηφάκη, ο οποίος με το φουσκωτό του σκάφος, συνέβαλε ουσιαστικά στη διεξαγωγή του αγώνα, όπως συνήθως πράττει».

Τα αποτελέσματα του αγώνα έχουν ως εξής:

Στα LASER:

1η θέση: Νίκος Λούτας (7 βαθμοί, Ν.Ο.Χ.)
2η θέση: Δανάη Γαγάρα (11 βαθμοί Ι.Ο.Χ.)
3η θέση: Λευτέρης Αλεβιζάκης (11 βαθμοί Ν.Ο.Χ.)

Στα OPTIMIST
1η θέση: Οδυσσέας Μάμαλης (5 βαθμοί, Ι.Ο.Χ.)
2η θέση: Δήμητρα Χριστοφορίδη (10 βαθμοί, Ι.Ο.Χ.)
3η θέση: Δημήτρης Αλευράκης (15 βαθμοί, Ι.Ο.Χ.)
4η θέση: Νίκος Κοζωνάκης (24 βαθμοί, Ι.Ο.Χ.)
5η θέση: Κωνσταντίνος Ιερωνυμάκης (24 βαθμοί, Ι.Ο.Χ.)
6η θέση: Γιώργος Λαμπρινάκης (25 βαθμοί, Ν.Ο.Χ.)
7η θέση: Ναταλία Νίελσεν (26 βαθμοί, Ν.Ο.Χ.)
8η θέση: Χρήστος Περβολαράκης (26 βαθμοί, Ν.Ο.Χ.)
9η θέση: Νίκος Κουρκουτάκης (31 βαθμοί, Ν.Ο.Χ.)
10η θέση: Ευαγγελία Νταουντάκη (33 βαθμοί, Ν.Ο.Χ.)
11η θέση: Αποστόλης Αποστολίδης (34 βαθμοί, Ν.Ο.Χ.)
12η θέση: Σπύρος Νικολακάκης (37 βαθμοί, Ν.Ο.Χ.)
13η θέση: Αριστέα Κοτσιφάκη (38 βαθμοί, Ν.Ο.Χ.)
14η θέση: Αρμίν Μανουσάκης (389 βαθμοί, Ν.Ο.Χ.)
15η θέση: Μάριος Χατζηδάκης (39 βαθμοί, Ν.Ο.Χ.)

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook