Προβλήματα εμφανίζει το σύστημα Taxis με αποτέλεσμα σύγχυση για χιλιάδες φορολογούμενους και ταλαιπωρία για όσους θέλουν να εκδώσουν πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας.

Το πρόβλημα αρχίζει από τις τεχνικές διαδικασίες μετάβασης από το παλαιό στο νέο σύστημα Taxis και εκδηλώνεται με αδυναμία του συστήματος να καταχωρίσει εμπρόθεσμες πληρωμές φόρων. Ετσι, χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν πληρώσει στην ώρα τους τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, εμφανίζονται στο Τaxisnet ότι εξακολουθούν να χρωστούν.

Παράλληλα, καταγράφονται φαινόμενα όπου σε δύο ενεργές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών του ίδιου φορολογούμενου οι οποίες εξοφλούνται μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής, η πρώτη έχει εξοφληθεί κανονικά και η δεύτερη να είναι εκπρόθεσμη. Τα φαινόμενα αυτά έχουν θορυβήσει τους φορολογούμενους οι οποίοι ανησυχούν για τυχόν επιβολή προσαυξήσεων επί των οφειλών τους που φαίνονται μη εξοφλημένες, αλλά και για ενδεχόμενη απώλεια ρύθμισης οφειλών, καθώς αν δεν πληρωθεί μια δόση εμπρόθεσμα βγαίνουν εκτός ρύθμισης.

Πάντως, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης ξεκαθαρίζει ότι το πρόβλημα είναι τεχνικού χαρακτήρα και θα διευθετηθεί τις επόμενες ημέρες. Παρ’ όλα αυτά, όσοι έχουν εξοφλήσει τους φόρους τους και εμφανίζεται στην προσωπική τους σελίδα στο Τaxis ότι εξακολουθούν να χρωστούν, είναι σαφές πως δεν μπορούν να εκδώσουν μέσω Τaxisnet φορολογική ενημερότητα. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να απευθυνθούν στις ΔΟΥ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook