Γνωστό τηλεοπτικό μέντιουμ, απέτυχε όπως φαίνεται να… προβλέψει ότι θα έπεφτε στα δίχτυα του ΣΔΟΕ, που εντόπισε τις παχυλές του κρυφές καταθέσεις.

Ο αστρολόγος, με πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις και αρκετούς «επώνυμους πελάτες», όπως δήλωνε ο ίδιος, είχε σε λογαριασμό 710.000 ευρώ αδήλωτα και θα κληθεί να καταβάλει στην Εφορία, σχεδόν όλο αυτό το ποσό, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος».

Οι εντατικοί έλεγχοι ξεσκέπασαν αρκετούς ακόμη

Επίσης, οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών ανακάλυψαν περίπου 8,6 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς ενός εμπόρου στην Αταλάντη. Τα στελέχη του ΣΔΟΕ εξετάζουν αν αυτά τα έσοδα σχετίζονται με υπόθεση τοκογλυφίας στην περιοχή.

Στη Θήβα οι ελεγκτές ανακάλυψαν καφετέρια να έχει κόψει περίπου 103.000 αποδείξεις από την περίοδο 2009 έως το 2013 με ταμειακή μηχανή που δεν είχε καμία θεώρηση ή δήλωση στην Εφορία. Σε έναν βιαστικό έλεγχο οι ιδιοκτήτες της καφετέριας ήταν «τυπικοί» φορολογούμενοι» και συνεπείς εκδότες αποδείξεων, όμως στην πράξη δεν φορολογούνταν ούτε για ένα ευρώ.

Μπροστά σε εντυπωσιακά ευρήματα βρίσκονται οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ που ελέγχουν – κυρίως ύστερα από καταγγελίες – τις οικονομικές συναλλαγές και τις καταθέσεις ιδιωτών σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία στην περιοχή της Ηπείρου από την αρμόδια υπηρεσία του ΣΔΟΕ εντοπίστηκε νοσοκομειακός γιατρός να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα υπέρογκα έσοδα του μέσω του τρυκ των «κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ» που εφαρμόζουν συνήθως άνθρωποι της νύκτας, λαθρέμποροι ή συστήματα ξεπλύματος χρημάτων.

Ακόμη εντοπίσθηκαν ιδιοκτήτες λεωφορείων ή άλλοι αυτοκινητιστές να χρησιμοποιούν πλαστά τιμολόγια αγοράς ανταλλακτικών ή συντήρησης οχημάτων τους ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προκειμένου να φοροδιαφεύγουν.

Τους τελευταίους μήνες, σε 215 ελέγχους που εντοπίστηκαν παραβάσεις, τα ποσά που αναμένεται να μπουν στα ταμεία του δημοσίου είναι 211.539.000 ευρώ, με σύνολο αδήλωτων εισοδημάτων τα 100 εκατ. ευρώ.

Σε έλεγχο 29 γιατρών βρέθηκαν να έχουν αποκρύψει εισοδήματα 17,5 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικό είναι ότι σε δύο υποθέσεις εμπορίου παλαιών σιδήρων βρέθηκε φοροδιαφυγή 7,4 εκατ. ευρώ, σε μία εταιρεία χημικών προϊόντων φοροδιαφυγή 4,2 εκατ. ευρώ, σε μία άλλη εξόρυξης πολυτίμων λίθων μη καταβολή 2,7 εκατ. ευρώ. Ακόμη, σε δύο ελέγχους σε φαρμακεία και άλλες δύο σε εταιρείες κούριερ, το ποσό που «χάθηκε» για το ελληνικό δημόσιο ήταν 6,7 εκατ. ευρώ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook