Μπορεί το φιλικό της Τετάρτης (11/5) στο Δ.Σ. Περιβολίων ανάμεσα σε Α.Ο. Χανιά και Εργοτέλη να μην είχε τόσα γκολ όσο το περσινό 3-3 στο Ε.Σ. Χανίων αλλά όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο αποζημιώθηκαν από το θέαμα που είδαν με την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου να επικρατεί με 2-1.

Ο έμπειρος τεχνικός του Εργοτέλη είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τόσο παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα όσο και αρκετούς νεαρούς από την ομάδα κάτω των 21. Βέβαια όπως δήλωσε και ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση κάποιων.

Από την άλλη για τον ΑΟΧ ο Γιώργος Προμπονάς έδωσε ξανά την ευκαιρία στο νεαρό τερματοφύλακα Χωραφάκη να ξεκινήσει βασικός, ενώ έπαιξε πάλι ο υπό δοκιμή Δαμανάκης. Το γεγονός όμως που τράβηξε τα βλέμματα ήταν η επανεμφάνιση με την μπλέ φανέλα του αρχηγού στο ξεκίνημα της χρονιάς Χρήστου Μπουρμπάκη. Ο έμπειρος αμυντικός είχε να αγωνιστεί σε παιχνίδι της ομάδας από τον Δεκέμβριο όταν και υπήρξε η ρίξη στις σχέσεις του με την διοίκηση, η οποία τον είχε τιμωρήσει με δίμηνη διακοπή συμβολαίου.

Ο αγώνας

Η πρώτη καλή φάση άνηκε στους φιλοξενούμενους με τον Δωματά να βγαίνει τετ-α-τετ και να πλασάρει αλλά να στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Χωραφάκη. Στο 20’ ο Εργοτέλης άνοιξε το σκορ σε μια φάση με υποψία οφσάιντ στο ξεκίνημα όταν ο Χρυσοφάκης «έκοψε» την μπάλα στον Μπρούνου, που με πλασέ σημείωσε το 0-1. Στο επόμενο λεπτό ο Χωραφάκης ενήργησε θετικά σε σουτ του Χρυσοφάκη και απέκρουσε σωτήρια. Στην επόμενη φάση (22’) ο ΑΟΧ κατάφερε να κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Γωνιωτάκη από τον Τζανακάκη, με τον Τσάτσο να ισοφαρίζει με ασσύληπτη εκτέλεση. Στο 36’ οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ από την σέντρα του Τσάτσου και την κεφαλιά του Δρακάκη που απέκρουσε δύσκολα ο Καβουσάκης. Στο 37’ από σέντρα του Πρωτογεράκη το πλασέ του Δωματά δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Στο 42’ το σουτ του Τζούνιορ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο αρχηγός του Εργοτέλη «σημάδεψε» το δοκάρι τρία λεπτά μετά.
Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δυο προπονητές άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό τις ενδεκάδες των ομάδων τους αλλά ο ρυθμός ήταν καλό και δημιουργήθηκαν αρκετές φάσεις. Στο 55’ από την σέντρα του Λεάλ ο Καρέλης με κεφαλιά δεν κατάφερε να «νικήσει» τον Καλογεράκη, που απέκρουσε. Ένα λεπτό μετά ο ΑΟΧ έφτασε μια ανάσα από το να πάρει προβάδισμα όταν ο Τσάτσος απέφυγε τον τερματοφύλακα Δερμιτζάκη, ο οποίος τον ανέτρεψε. Ο πολύπειρος όμως μέσος των «μπλε» που ανέλαβε την εκτέλεση παρά το ότι δεν ήταν κακή αυτή δεν κατάφερε να σκοράρει μιας και ο νεαρός γκολκίπερ του Εργοτέλη με εξαιρετική εκτίναξη έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και απεσώβησε το γκολ. Στο 65’ ο Καλογεράκης έδειξε και πάλι τα αντανακλαστικά του σε κεφαλιά του Κανδηλάκη μετά από κόρνερ του Λεάλ. Το γκολ που έκρινε την φιλική αναμέτρηση ήταν και το ωραιότερο με τον Γιαλούση από μακρινή απόσταση με σουτ-«βολίδα» στο 74’ να αιφνιδιάζει τον Καλογεράκη και να διαμορφώνει το τελικό 1-2. Στο 80’ από κόρνερ του Λεάλ η προβολή του Ορφανού κατέληξε άουτ. Στο 82’ ο Καρέλης παρά το γεγονός ότι κατέβασε με εξαιρετικό κοντρόλ την μπάλα στο τετ-α-τετ με τον Καλογεράκη ήταν απελπιστικά άστοχος. Ένα λεπτό μετά ο Περράκης είχε για τον Α.Ο. Χανιά καλό σουτ που πέρασε για λίγο έξω από την εστία. Στο 84’ ήταν σειρά του Μπέτο να «σημαδέψει» το δοκάρι (αριστερό). Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με δυο κεφαλιές του Δωματά στο 87’ και στο 89’ που εξουδετέρωσε ο Καλογεράκης.
Διαιτητής ήταν ο Λέττας (Μαρκετάκης – Χαροκοπάκης)

Α.Ο. Χανιά (Γιώργος Προμπονάς): Χωραφάκης (46’ Καλογεράκης), Παπακαστρήσιος (46’ Κουλάκης), Μποχώνης, Ραπτάκης (68’ Μπουρμπάκης), Ιασωνίδης (46’ Μποτωνάκης), Τσάτσος (68’ Δαμανάκης), Πλουσής (56’ Σελινιωτάκης), Βουρβαχάκης (46’ Περράκης), Αντωνόπουλος, Γωνιωτάκης (46’ Τσεσμελής), Δρακάκης (46’ Βασαδάκης).

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Καβουσάκης (46’ Δερμιτζάκης), Τζανακάκης (46’ Γιαλούσης), Πρωτογεράκης (46’ Βίσιο), Κανδηλάκης, Σασιασβίλι (46’ Ορφανός), Τζούνιορ (46’ Μπέτο), Κοζορώνης (46’ Κυριακίδης), Μπρούνο (68’ Δωματάς), Χρυσοφάκης (46’ Λίπι), Μπουχαλάκης (46’ Λεάλ), Δωματάς (46’ Καρέλης).

 

Το 3ο ημίχρονο

\"\"
*Παλιοί γνώριμοι υπήρχαν στις δυο ομάδες και βρήκαν την ευκαιρία να τα
πούνε στο περιθώριο του φιλικού. Ο Σωτήρης Τσάτσος του ΑΟΧ με τον
Δημήτρο Ορφανό του Εργοτέλη είχαν εγκάρδια και πολύωρη συζήτηση μιας και
γνωρίζονται σαν αντίπαλοι τόσα χρόνια στις μεγάλες κατηγορίες ενώ έχουν
περάσει κι οι δυο κατά το παρελθόν από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο
Τσάτσος το 2008-09 και ο Ορφανός το διάστημα 2004-07. Ακόμα συνομιλία
για αρκετή ώρα είχαν ο Αντώνης Βασαδάκης των «μπλε» με τον Λευτέρη
Γιαλούση από πλευράς φιλοξενούμενων μιας και στο παρελθόν υπήρξαν
συμπαίκτες στον Ηρόδοτο τη σαιζόν 2004-05 στην Γ’ Εθνική.

\"\"

*Το πολυσυζητημένο πρόσωπο των ημερών για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για αναμείξή του στα διοικητικά του ΑΟΧ, ο Μανώλης Τζινευράκης, βρέθηκε στην κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου Περιβολίων και παρακολούθησε το φιλικό της χανιώτικης ομάδας με τον Εργοτέλη παρέα με τον εκπρόσωπο του βασικού μετόχου, Jet Oil, Βαγγέλη Προκοπάκη.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook