Μετά τη συνάντηση της 27ης Ιανουαρίου, μεταξύ εκπροσώπων των των Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ), του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, του Συλλόγου Οικονομολόγων Ν. Ηρακλείου και τη συμμετοχή επιχειρηματιών, λογιστών, οικονομολόγων, λογιστών φοροτεχνικών αποφασίστηκε κοινή δράση με στόχο τη μη εφαρμογή των άδικων μέτρων με τα εξοντωτικά και απαράδεκτα πρόστιμα, καθώς και η οριστική κατάργηση του σχετικού νόμου.

Για το σκοπό αυτό θα διοργανωθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας την Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο, στις οποίες, μεταξύ άλλων, καλούνται να συμμετάσχουν οι Βουλευτές Ηρακλείου όλων των κομμάτων καθώς και ο ΓΓ Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρης, προκειμένου να ενημερωθούν με τις προτάσεις μας και να προωθήσουν τις προτεινόμενες αλλαγές, στην βάση ενός ορθολογικού και αναλογικού συστήματος που θα λαμβάνει υπόψιν τα παρακάτω.

1. Τα πρόστιμα να είναι αναλογικά με την βαρύτητα της κάθε παράβασης.

2. Να καθοριστεί διαδικασία, που θα ελέγχεται από την φορολογική αρχή, βάσει της οποίας θα διαχωρίζεται το ανθρώπινο λάθος και η αιτιολογημένη αδυναμία, από την πρόθεση, την συνέργεια και το δόλο.

Πρόγραμμα Κινητοποίησης – Ενημέρωσης

-Πέμπτη 06/02/2014 και ώρα 12:00 στα γραφεία του Ο.Ε.Ε.-ΤΑΚ Εθνικής Αντιστάσεως συνέντευξη τύπου με όλα τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, για τα θέματα της κινητοποίησης.

-Παρασκευή 07/02/2014 πρωί και ώρα 10:30 συγκέντρωση στην Πλατεία Λιονταριών με πορεία διαμαρτυρίας – ενημέρωσης προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου, στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, με ταυτόχρονη διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου.

-Παρασκευή 07/02/2014 απόγευμα και ώρα 17:30 στην αίθουσα Καστελάκη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με την παρουσία όλων των φορέων που έχουν προσκληθεί, καθώς και των βουλευτών Ηρακλείου,συντονίζουμε τις προσπάθειες μας συλλογικά με τελικό στόχο την απόσυρση των επίμαχων διατάξεων.

Οι εκπρόσωποι των φορέων

Μανώλης Αλιφιεράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Σταύρος Καρτέρης, Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Μανώλης Κουμαντάκης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου

Παύλος Μπαριτάκης, Πρόεδρος Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου

Νίκος Πρινιωτάκης, Πρόεδρος Συλλόγου Οικονομολόγων Ν. Ηρακλείου

Γιώργος Χατζιδάκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook