Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, των συλλόγων παραδοσιακής-λαικής τέχνης «Η Χρυσοπηγή», «Μουσικός Καρπός», και το «Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και ν. Ηρακλείου» συνεχίζονται σήμερα στο Ρέθυμνο και αύριο στο Ηράκλειο οι δωρεάν θεατρικές παραστάσεις «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη όπου πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη, η Γεωργία Νταγάκη στη λύρα, και ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης στην κιθάρα και στην ενορχήστρωση των τραγουδιών.

Χθες πρώτη ημέρα παρουσίασης της θεατρικής παράστασης στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, τεράστια ήταν η προσέλευση του κόσμου.

Το μεγάλο λογοτεχνικό έργο «Αναφορά στον Γκρέκο» που μεταφέρεται σε θεατρική παράσταση είναι επίκαιρη καθώς το 2013 συμπληρώθηκαν 130 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη, ενώ το 2014 συμπληρώνονται 400 χρόνια από το θάνατο του Ελ Γκρέκο.

Οι παραστάσεις σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Η «Αναφορά στον Γκρέκο» παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στο Ρέθυμνο στις 9 το βράδυ στο «Σπίτι Πολιτισμού» και αύριο Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο στις 9 το βράδυ στο «Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου». Στις παραστάσεις σε Χανιά και Ηράκλειο οι θεατές μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα που θα διατεθούν μέσω των συλλόγων σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και θα ταξιδέψει σε πανεπιστήμια και πρωτεύουσες της Ευρώπης και της Αμερικής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Ουνέσκο, και τη συνεργασία του ΕΟΤ.

Οι συντελεστές του έργου:

-Θεατρική προσαρμογή-σκηνοθεσία Τάκης Χρυσικάκος
-Συνεργάτης-σκηνοθέτης Εμμανουέλα Αλεξίου
-Εικαστικά Ντίνος Πετράτος
-Μουσικές επιλογές Χαίνης Δημήτρης Αποστολάκης, Γεωργία Νταγάκη
-Φωτισμοί Ντίνος Μεταλίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook