Υλικά
 
• 1 κιλό κοτόπουλο, ξεκοκκαλισμένο και κομμένο σε μικρές μπουκιές
• 80 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• 100 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 100 γρ. σύκα αποξηραμένα
• 100 γρ. πράσινες ελιές (απυρήνωτες)
• 4 σκελίδες σκόρδου
• 80 ml. κόκκινο κρασί
• 60 γρ. μέλι θυμαρίσιο
• 60 γρ. ξύδι από λευκό κρασί
• 10 γρ. κόλιανδρο 
• 10 γρ. κύμινο
• 5 γρ. κάρδαμο
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και βάζουμε το ελαιόλαδο. Μόλις πάρει θερμοκρασία, ρίχνουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε συνεχώς σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10-12 λεπτά μέχρι να θωρακιστεί καλά απ’ όλες τις πλευρές. 
 
Προσθέτουμε το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το κύμινο και το κάρδαμο. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
 
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε με τη σειρά όλα τα υπόλοιπα υλικά. 
 
Φτιάχνουμε τη γεύση και ψήνουμε για 5-6 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ενωθούν οι γεύσεις.