Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μιχάλης Κριτσωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το γεγονός ότι νερά της βροχής στάζουν σε χώρους όπου εκτίθενται αρχαιολογικά ευρήματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

"Ήδη από το Πάσχα, όταν είχα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, διαπίστωσα «ιδίοις όμμασι» αλλά και ενημερώθηκα, για κακοτεχνίες οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να στάζουν τα νερά της βροχής και να κινδυνεύουν έτσι τα εκθέματα.

Τότε υπήρξαν δεσμεύσεις πως το πρόβλημα θα αντιμετωπίζονταν άμεσα τόσο σε ό,τι αφορά στην προστασία των εκθεμάτων όσο και τις ευθύνες (για το ποιος παρέλαβε ) αλλά και για τη θεραπεία του προβλήματος.

Ωστόσο σήμερα, όπως αποκαλύπτει και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Ράδιο Κρήτη», το φαινόμενο επαναλαμβάνεται και το πρόβλημα όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε αλλά συνεχίζει, με αφορμή 2 ημέρες ήπιας βροχόπτωσης που είναι αρκετές ώστε εκεί όπου εκτίθενται σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα να πρέπει να τοποθετούνται και πάλι κουβάδες (!) για να μαζεύουν τα νερά της βροχής που στάζουν από την οροφή του κτιρίου.

Δεν είναι αποδεκτό να στάζουν νερά της βροχής από την οροφή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, μουσείου ιδιαίτερης σημασίας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρο τον κόσμο, που μάλιστα παρέμενε κλειστό τόσα χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η συντήρηση και επέκτασή του.

Πρέπει άμεσα να λυθεί το πρόβλημα αλλά και να διενεργηθεί έλεγχος ώστε να διαπιστωθούν οι όποιες κακοτεχνίες και με ποιες διαδικασίες παραδόθηκαν τα έργα, ποιοι έχουν ευθύνες και με ποια διαδικασία θα αποδοθούν αυτές..

Να σημειώσω ότι είχαμε θέσει το θέμα αυτό και στον τότε υφυπουργό Πολιτισμού κ. Τζαβάρα και στην κα Βλαχάκη κατά την επίσκεψη μας σε αυτόν μαζί με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Μαρία Διακάκη και φυσικά το πρόβλημα ήταν σε γνώση και της διεύθυνσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου."