Το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου (ΔΑΦΝΗ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Νησιά – Ευρώπη – Αειφορία» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΕ/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης.

Θα παρουσιαστεί το Ευρωπαϊκό Δίκτυο νησιωτικών Δήμων που δημιουργείται στο πλαίσιο του νέου καινοτόμου προγράμματος νησιωτικού ενδιαφέροντος SMILEGOV στο οποίο και προσκαλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι Δήμοι της Κρήτης (www.sustainableislands.eu).

Το νέο αυτό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφορά τη συνεργασία των νησιωτικών Δήμων της Ευρώπης σε θέματα βιώσιμου ενεργειακού σχεδιασμού και ωρίμανσης έργων εξοικονόμησης ενέργειας και ΑΠΕ και στοχεύει σε κάθε χώρα στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των διαφορετικών επίπεδων διοίκησης (τοπικό, περιφερειακό, κεντρικό). Γενικός συντονιστής είναι το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ.

Στην ημερίδα θα παραστεί ο Eυρωβουλευτής κ. Σπύρος Δανέλλης ο οποίος θα αναδείξει τον ρόλο και τις προοπτικές της τοπικής αυτοδιοίκησης στη νέα προγραμματική περίοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος, θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος Horizon 2020 και των δυνατοτήτων χρηματοδότησης των ΟΤΑ για έργα ΑΠΕ και ΕΞΕ.

Πρόγραμμα

11:00 – 11:30: Χαιρετισμοί:

κ.Πέτρος Ινιωτάκης, πρόεδρος ΤΕΕ/Τμήμα Αν. Κρήτης

κ.Ιωάννης Στρογγυλός, πρόεδρος ΤΕΕ/Τμήμα Δυτ. Κρήτης (υπό επιβεβαίωση)

11.30 – 12.00: Τοπική αυτοδιοίκηση στη νέα προγραμματική περίοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

κ.Σπύρος Δανέλλης, Ευρωβουλευτής

12:00 – 12:30: Χρηματοδοτήσεις των ΟΤΑ για έργα ΑΠΕ και ΕΞΕ στο πρόγραμμα Horizon 2020

κ.Αλέξης Χατζημπίρος, Διευθυντής Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου

12:30 – 13:30: Το δίκτυο των Ευρωπαϊκών νησιών και το πρόγραμμα SMILEGOV

κ.Ηλίας Ευθυμιόπουλος, Συντονιστής δικτύου ΔΑΦΝΗ

13:30 – 14:00: Συζήτηση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook