Στη μέση κόπηκε ένα ισπανικό φορτηγό πλοίο στην περιοχή του Ανγκλέ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, μετά από πρόσκρουση σε κυματοθραύστη.

Το πλοίο, που είχε υποστεί βλάβη αμέσως μετά τον απόπλου του, ήταν κενό φορτίου, αλλά στις δεξαμενές του υπήρχαν 123 κυβικά μέτρα καυσίμου.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκε ένας ναυτικός, ενώ παρατηρείται και διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα.

Δύο ελικόπτερα έχουν σπεύσει στην περιοχή για να απομακρύνουν τον τραυματία και τα υπόλοιπα δέκα μέλη του πληρώματος του πλοίου Luno, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της πόλης του Ανγκλέ.

Ωστόσο η επιχείρηση διάσωσης δυσχεραίνεται λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που επικρατεί στην περιοχή, με ισχυρούς ανέμους που φτάνουν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα και θαλασσοταραχή, με κύματα ύψους έξι μέτρων.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών επειδή παρατηρήθηκε διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα.

Το πλοίο, που έχει μήκος 100 μέτρων, υπέστη βλάβη στις μηχανές του μετά τον απόπλου του από το Μπαγιόν και ενώ στην περιοχή επικρατούσε καταιγίδα. Κόπηκε στα δύο σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από την παραλία του Ανγκλέ.

Στο βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω φαίνεται το ένα κομμάτι που έχει κολλήσει στον κυματοθραύστη και το δεύτερο που εξόκειλε στην παραλία…

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook