Την επιμήκυνση των λήξεων των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από τα 30 στα 50 χρόνια και τη μείωση των επιτοκίων τους κατά 50 μονάδες βάσης εξετάζει η Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, η επόμενη στήριξη προς την Ελλάδα δύναται να περιλαμβάνει την επέκταση της ωρίμανσης των δανείων διάσωσης για 50 χρόνια και μείωση του επιτοκίου σε κατά 50 μονάδες βάσης.

Συγκεκριμένα, όλες οι αποπληρωμές των δανείων διάσωσης θα επιμηκυνθούν από τα 30 χρόνια περίπου και το επιτόκιο θα μειωθεί κατά 50 μονάδες βάσης για τα κεφάλαια από τον μηχανισμό ελληνικών δανείων 80 δισ. ευρώ, ο οποίος δημιουργήθηκε για την πρώτη διάσωση της Ελλάδας το 2010, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, οι οποίοι τόνισαν πως οι συνομιλίες είναι ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο.

«Αυτή η συζήτηση δεν θα γίνει τώρα» σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΕΕ Σάιμον Ο\’ Κόνορ στο πρακτορείο, προσθέτοντας ότι το θέμα παραμένει το πώς θα αντεπεξέλθει η Ελλάδα στους ισχύοντες όρους.
Το πρακτορείο επικαλούμενο άλλο αξιωματούχο αναφέρει ακόμη πως το σχέδιο το οποίο θα εξεταστεί από τους φορείς χάραξης πολιτικής μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο, μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ένα νέο δάνειο ύψους μεταξύ 13 δισ. ευρώ και 15 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, δεν υπάρχει πρόγραμμα επιστροφής της τρόικας στο άμεσο μέλλον, καθώς δεν υπάρχει προοπτική άμεσης ολοκλήρωσης της συνεχιζόμενης επιθεώρησης του ελληνικού προγράμματος.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook