Την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του εγχώριου τραπεζικού συστήματος παρουσιάζουν  στο Λονδίνο επικεφαλής οικονομολόγοι των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας, με τη συμμετοχή ομάδας αναλυτών από τον οίκο αξιολόγησης Moody\’s

Στην εκδήλωση συμμετέχουν συγκεκριμένα ο κ. Π. Μυλωνάς από την Eθνική, ο κ. M. Μασουράκης της Alpha Bank, ο κ. Γκ. Χαρδούβελης εκ μέρους της Eurobank, και ο κ. Ηλ. Λεκκός της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ παρών είναι και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Καραμούζης.

Ανάλογη παρουσίαση θα γίνει στη βρετανική πρωτεύουσα τη Δευτέρα, με τη συμμετοχή αναλυτών του οίκου Standard & Poor΄s.

Οι εν λόγω πρωτοβουλίες εντάσσονται στο πλαίσιο μιας γενικότερης εκστρατείας αποκατάστασης της εικόνας της εγχώριας οικονομίας, προκειμένου να αποσοβηθούν «επιθετικές» κινήσεις, ειδικά από την Moody΄s που έχει απειλήσει με πολλαπλή υποβάθμιση τη χώρα μας.

Μετά την υποβάθμιση από την Fitch, στόχος των τραπεζικών οίκων είναι να πείσουν κατά το δυνατόν τους οίκους αξιολόγησης ότι δεν είναι σκόπιμη μια νέα ραγδαία υποβάθμιση καθώς η χώρα έχει βελτιώσει σημαντικά το track record της στην υλοποίηση των υπεσχημένων μέτρων.

Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων επί τάπητος θα τεθούν η εξέλιξη της δημοσιονομικής προσαρμογής, με έμφαση στα επόμενα βήματα και στις διαρθρωτικές αλλαγές, καθώς και οι εκτιμήσεις για την διάρκεια και τις επιπτώσεις της ύφεσης.

Οσον αφορά στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, τα στελέχη των τραπεζών θα δώσουν έμφαση στις κινήσεις ενδυνάμωσης που έχουν πραγματοποιηθεί, καθώς και την αντοχή βασικών μεγεθών σε συνθήκες ύφεσης.

Οι οικονομολόγοι των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών αναμένεται να υποστηρίξουν ότι σε αντίθεση με το τραπεζικό σύστημα της Ιρλανδίας, ο εγχώριος κλάδος μπορεί να στηρίξει την οικονομία καθώς παραμένει «υγιής» και όσα προβλήματα παρουσιάζει προέρχονται από τις δημοσιονομικές δυσκολίες.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook