«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι που πραγματοποίησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα τα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Γνωστοί ηθοποιοί, προβεβλημένα μέντιουμ αλλά και διευθυντές δημόσιων νοσοκομείων είναι μερικά μόνο από τα πρόσωπα τα οποία φιγουράρουν στη λίστα φοροφυγάδων του ΣΔΟΕ.

Στελέχη της υπηρεσίας, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι οι έλεγχοι αφορούν στον μήνα Ιανουάριο και ότι τα αποτελέσματα είναι άκρως εντυπωσιακά.

Ο «ξεχασιάρης» ηθοποιός

\"\"Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ένα από τα πρόσωπα τα οποία πιάστηκαν στα δίχτυα της Δίωξης είναι ο γνωστός ηθοποιός και βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, έπειτα από έρευνα που διενήργησαν, διαπίστωσαν ότι ο κ. Χαϊκάλης το έτος 2007 δεν έκοψε δύο αποδείξεις ύψους 55.000 ευρώ.

«Ο έλεγχος περαιώθηκε και τώρα αναμένεται ο καταλογισμός προστίμων» σημείωσαν οι ίδιες πηγές.


Η… πλούσια διευθύντρια

Βαθιά το χέρι στην τσέπη, όμως, αναμένεται να βάλει και η πρώην διευθύντρια του Ιπποκράτειου \"\"Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ευθυμία Δεληγιαννίδου, καθώς, όπως διαπίστωσαν οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ κατόπιν του ελέγχου που διενήργησαν, παρουσίασε αδικαιολόγητη προσαύξηση της περιουσίας της κατά 631.937 ευρώ.

Στελέχη του Σώματος εξήγησαν στην ηλεκτρονική εφημερίδα ότι ο έλεγχος έγινε κατόπιν εντολής του εισαγγελέα διαφθοράς με αφορμή μια καταγγελία που είχε γίνει αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία της κυρίας Δεληγιαννίδου.

\"\"Δεν προέβλεψε τον έλεγχο…

Περιορισμένες είναι, όπως αποδείχθηκε, οι δυνατότητες γνωστού και προβεβλημένου μέντιουμ να προβλέπει το μέλλον.

Ο λόγος για τον αστρολόγο και μελλοντολόγο Νίκο Χορταρέα, ο οποίος, αν και γνωστός για τις προβλέψεις του, δεν κατάφερε να προβλέψει τον έλεγχο που θα του έκανε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από τον έλεγχο, ο κ. Χορταρέας «λησμόνησε» να δηλώσει στην εφορία περίπου 700.000 ευρώ (!), με αποτέλεσμα να καλείται τώρα να πληρώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο πρόστιμο.

Τα «εικονικά» του Άρη και του Ηρακλή

Σε σοβαρές φορολογικές παραβάσεις, ωστόσο, φέρονται να έχουν υποπέσει και τα αθλητικά σωματεία της συμπρωτεύουσας Άρης και Ηρακλής.

Από την έρευνα που έκαναν τα στελέχη του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι οι δύο ομάδες εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια σε διάφορες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να καταλογισθούν πρόστιμα ύψους 5.376.000 ευρώ.

Υπήρξε ήδη παραδοχή για εικονικότητα 1.870.000€ και καταβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Παράλληλα, από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε ότι:

Στην Αττική:

• δέκα επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 10.865.000€

• εννέα επιχειρήσεις εξέδωσαν πλαστά και εικονικά στοιχεία ύψους 6.470.000€

• επιχείρηση με αντικείμενο αγοραπωλησία χρυσών λιρών δεν εξέδωσε για το 2013 φορολογικά στοιχεία ύψους 9.528.000€ και δεν καταχώρησε για το 2011 και το 2012 φορολογικά στοιχεία αγορών 11.489.000€

• ιατρός χειρουργός οφθαλμίατρος δεν εξέδωσε αποδείξεις προς ασθενείς ύψους 1.561.000€

• δημοτική επιχείρηση της Αττικής δεν εξέδωσε σε 932 πελάτες φορολογικά στοιχεία ύψους 54.794€

• κατάστημα ενδυμάτων στον Ταύρο με ενδύματα προελεύσεως Κίνας δεν έλαβε παραστατικά για αγορές 353.000€.

• σε δύο επιχειρήσεις -καφετέρια και εστιατόριο- διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο από το ΣΔΟΕ ότι χρησιμοποιούσαν παραποιημένο σύστημα-μηχανισμό Η/Υ, ώστε να μην εμφανίζονται τα έσοδα σε 7.420 συναλλαγές

• ασφαλιστική εταιρεία της οποίας η άδεια είχε ανακληθεί υπερτιμολόγησε το τίμημα εξαγοράς ακινήτου κατά 4.000.000€ με σκοπό την εξαπάτηση της εποπτεύουσας αρχής για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας

• σε συνεργασία με τις ολλανδικές Αρχές, ελέγχθηκαν 68 Έλληνες φορολογούμενοι οι οποίοι είχαν αποκρύψει εισοδήματα 1.570.000€.

• φυσικό πρόσωπο, πρώην πιλότος Ο.Α., δεν δήλωσε εισοδήματα 1.457.000 €

Στη Θεσσαλονίκη:

• σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία καταλογίσθηκε παράβαση 7.000.000€ για λήψη εικονικών τιμολογίων από offshore εταιρεία

• σε πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε ζημία σε βάρος του ιδρύματος από κακοδιαχείριση στα μισθώματα των κυλικείων. Υποβλήθηκε δικογραφία στον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης.

Στη Θεσσαλία:

• επιχείρηση εξέδωσε 140 πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 1.385.000€. Καταλογίστηκαν πρόστιμα 3.823.000€.

Στην Ήπειρο:

• κοινοπραξία εξέδωσε τέσσερα εικονικά τιμολόγια προκειμένου να εισπραχθούν παράνομες επιδοτήσεις – επεβλήθη πρόστιμο 1.360.000€

• τέσσερις αυτοκινητιστές έλαβαν 18 εικονικά τιμολόγια ύψους 1.000.000€.

Στη Στερεά Ελλάδα:

• έμπορος αυτοκινήτων δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει καταθέσεις 8.600.000€ που βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του

• επιχείρηση καφετέρια – χονδρικό εμπόριο καφέ χρησιμοποιούσε μη δηλωμένες ταμιακές μηχανές και εξέδωσε -κατά τα έτη 2009-2013- 102.977 αποδείξεις χωρίς αυτές να υποβληθούν ποτέ στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για καταβολή Φ.Π.Α. και λοιπών φόρων.

Στη Δυτική Ελλάδα:

• δύο φορτηγά εφοδιασμού καυσίμων ναυτιλίας εντοπίσθηκαν να διακινούν λαθραία καύσιμα τα οποία δεν είχαν παραδοθεί σε πλοία. Συνελήφθησαν οι οδηγοί και οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα με την κατηγορία της λαθρεμπορίας

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook