Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθησαν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στον Δήμο Πλατανιά οι εκδηλώσεις για τη «Γιορτή του στίβου της Κρήτης».

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το Δήμο Πλατανιά , την Π.Ε.Χανίων, την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, , με τη συνδιοργάνωση και υποστήριξη της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων.
Το πρόγραμμα της γιορτής περιελάμβανε αγωνιστικές και τιμητικές εκδηλώσεις:

1) Το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Δρόμου σε Δημόσια Οδό (Β΄ αγώνας) στο ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε:
Διεξήχθησαν αγώνες δρόμου από 1.000 μέχρι και 4.000 μ, σε 10 ηλικιακές κατηγορίες.
Επίσης διεξήχθη αγώνας ΕΙΡΗΝΗΣ 10.000 μ Ανδρών και Γυναικών με εκκίνηση το αεροδρόμιο του Μάλεμε και τερματισμό το μνημείο ειρήνης στην Καληδονία.
Συμμετείχαν συνολικά 130 περίπου αθλητές – αθλήτριες των σωματείων στίβου της Κρήτης .

2) Τιμητικές βραβεύσεις των καλύτερων αθλητών, προπονητών του 2013 και των συνδέσμων κριτών στίβου.
Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμβάρι.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης , οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ.κ. Νικ.Δασκαλάκης και Ιωαν. Μαλακωνάκης .ο Βουλευτής Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης,, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ.Αναστ.Κουρουπάκης και Γεωργ. Κονταξάκης , η αρμόδια σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού της Π.Ε. Χανίων κ. Κατερίνα Ζομπανάκη, ο Γενικός Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης κ. Κώστας Ζορμπάς, τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των σωματείων στίβου, οι οικογένειες των τιμώμενων και πολλοί φίλοι του κλασικού αθλητισμού.

Ο Δήμος Πλατανιά ευχαριστεί όλους όσους υποστήριξαν τις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα την Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων, την τοπική κοινότητα Καληδονίας, τον πολιτιστικό σύλλογο Καληδονίας, την 115 Πτέρυγα Μάχης, τη Διοίκηση του αεροδρομίου Μάλεμε, την 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, την Αστυνομική Διεύθυνση και Τροχαία Γαλατά, το Αγροτικό Ιατρείο Καληδονίας, την εταιρεία εμφιαλωμένων νερών ΕΤΑΝΑΠ, το τουριστικό πρακτορείο Οmalos tours και την Ένωση Τρένων Δυτικής Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook