Η Θεατρική Εταιρεία Λουξεμβούργου (μέλος του Cercle culturel des institutions européenes) παρουσιάζει την παιδική διαδραστική παράσταση “ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ” του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης στις 13 Φεβρουαρίου. Το πρωί στο Δεύτερο Ευρωπαϊκό Σχολείο Λουξεμβούργου και το βράδυ στο BananneFabrik στην πόλη του Λουξεμβούργου.

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το έργο του Miguel de Cervantes «Δον Κιχώτης» σε διασκευή και σκηνοθεσία Γλύκας Στόιου. Παίζουν: Στέλλα Σκορδαρά και Γλύκα Στόιου.

Δυο λόγια για την παράσταση:

Οι “Δον Κιχώτες”, αφού ταξίδεψαν σε σχολεία και θέατρα όλης της Κρήτης, κυνηγούν την περιπέτεια στο Λουξεμβούργο! Μικρά και μεγάλα παιδιά θα παρακολουθήσουν μερικές από τις απίθανες ιστορίες του Αλόνσο Κιχάνο, ενός φτωχού άρχοντα από την επαρχία της Μάντσας που αποφασίζει να γίνει ιππότης επηρεασμένος από τα βιβλία της ιπποσύνης που διαβάζει όλη μέρα και όλη νύχτα. Ο Αλόνσο Κιχάνο επιλέγει για τον εαυτό του το όνομα Δον Κιχώτης, παίρνει για υπηρέτη του τον αγαθό Σάντσο Πάντσα και πορεύεται στους δρόμους της δράσης, της δικαιοσύνης και της αλήθειας, αναζητώντας την περιπέτεια και μια Δουλτσινέα που ζει μόνο στη φαντασία του.

Ο Δον Κιχώτης είναι ένας ήρωας που υπερασπίζεται το όνειρο. Η αγάπη για το κοινό καλό, ο σεβασμός στο συνάνθρωπο, το ήθος, το δίκαιο και η αλήθεια είναι λέξεις και έννοιες που συντροφεύουν τον καλοκάγαθο ιππότη και δίνουν στη ρομαντική του φύση μία διαχρονική υπόσταση.

Το παραμύθι του Δον Κιχώτη αφηγούνται δύο ξωτικά, δύο πλάσματα πασπαλισμένα από την αστερόσκονη της παιδικής φαντασίας που παίζουν σχεδόν όλους τους ρόλους του έργου. Οι δύο ηθοποιοί παροτρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν, να γνωρίσουν το θαυμαστό κόσμο της ιπποσύνης, να διασκεδάσουν, να «μπουν στο παιχνίδι» και να βοηθήσουν στην εξέλιξη του έργου σαν άλλοι Δον Κιχώτες.

Η παράσταση θα δοθεί στα ελληνικά με προβολή υποτίτλων στα αγγλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στο http://theatrikolux.wordpress.com.