Με την ακολουθούμενη πολιτική ο ΟΑΕΕ βρίσκεται στα πρόθυρα του κλεισίματος προειδοποίησε το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ και τον πρόεδρό της Φ.Κουβέλη, στην οποία συζήτησαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες.

Ακόμη, η ΓΣΕΒΕΕ προέβλεψε για το 2014 περισσότερα λουκέτα εξαιτίας των φορολογικών και ασφαλιστικών ρυθμίσεων που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση.

Να αφεθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να επιλέγουν την ασφαλιστική κάλυψή τους πρότεινε ο Φ.Κουβέλης, τονίζοντας ότι κανένας πολίτης δεν πρέπει να στερείται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ακόμη, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα τα φορολογικά πρόστιμα, ζήτησε την άμεση αλλαγή τους, αφού εκτός από κοινωνικά άδικα είναι και οικονομικά αναποτελεσματικά.

Ειδικότερα, μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ.Καββαθάς δήλωσε «Το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο, κ. Κουβέλη. Του θέσαμε τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται από την υπερφορολόγηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα από τον κώδικα φορολογικής απεικόνισης και τα εξαντλητικά πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται.»

» Οι επιχειρήσεις οι οποίες κατόρθωσαν να επιβιώσουν τα 4 χρόνια της κρίσης θα κλείσουν μέσα στο 2014 δημιουργώντας βεβαίως και προβλήματα, αύξηση της ανεργίας και κοινωνική αναταραχή. Από την άλλη πλευρά -κι έχουμε τη πλήρη στήριξη του Προέδρου στα φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα τα οποία είναι καίρια για τους επαγγελματίες εμπόρους και βιοτέχνες- θεωρούμε ότι ο ασφαλιστικός μας φορέας βρίσκεται στα πρόθυρα του κλεισίματος.»

» Περισσότεροι από 350.000 συνάδελφοί μας είναι εκτός ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης. Οι επαγγελματίες προς τον οργανισμό έχουν συσσωρευμένα χρέη που ξεπερνούν τα 7 δισ. και αν δεν πάμε σε μια ρεαλιστική ρύθμιση των οφειλών των επαγγελματιών θα έχουμε πλειστηριασμούς κατοικιών μετά τη λειτουργία από 1-1-2014 και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ.Κουβέλης επισήμανε: «Είναι δυσβάστακτη πια η κατάσταση για το χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 1.000.000 και πλέον ασφαλισμένοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες βρίσκονται έξω από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για το λόγο ότι δεν μπορούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.»

» Υπάρχει λύση. Να κεφαλαιοποιηθούν οι οφειλές, να αφεθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να επιλέγουν την ασφαλιστική κάλυψη, επιλέγοντας ειδικότερα την κλάση στην οποία θέλουν να ενταχθούν. Και βεβαίως κανένας πολίτης είτε έχει ασφαλιστική ενημερότητα είτε δεν έχει, δεν πρέπει να στερείται το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη.»

» Το φορολογικά πρόστιμα είναι απαράδεκτα, δυσβάστακτα και στην κυριολεξία τινάζουν στον αέρα και όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν απομείνει. Αυτά πρέπει να αλλάξουν αμέσως διότι εκτός από το ότι είναι κοινωνικά άδικα είναι και οικονομικά αναποτελεσματικά. Πρέπει να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.»

» Πρέπει οι τράπεζες, οι οποίες έκαναν την ανακεφαλαιοποίησή τους με χρήματα του ελληνικού δημοσίου - το δημόσιο χρέος έχει χρήματα που δόθηκαν στην ανακεφαλαιοποίηση - να ανοίξουν τη στρόφιγγα και να χρηματοδοτήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση η οποία είναι και η μόνη η οποία μπορεί να περιορίζει την καλπάζουσα ανεργία. Και τα άλλα λουκέτα που αναμένονται θα οδηγήσουν σε περαιτέρω εκτίναξη τους δείκτες της

in.gr