Νέο, μεγάλο λαβράκι του ΣΔΟΕ: Επιχειρηματίες με ταμειακές μηχανές – φαντάσματα (μη δηλωμένες στο υπουργείο Οικονομικών) έκοβαν σωρηδόν πλαστές αποδείξεις αποκρύπτοντας από την Εφορία τα έσοδα από χιλιάδες συναλλαγές. 
Μία μόνο επιχείρηση στη Θήβα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα «Νέα», είχε κόψει την τελευταία πενταετία πάνω από 100.000 αποδείξεις χωρίς να αποδώσει ούτε ένα ευρώ ΦΠΑ! 
«Η εφευρετικότητα των φοροφυγάδων είναι ανεξάντλητη σχολιάζει κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ στην εφημερίδα αποκαλύπτοντας ακόμη μία μέθοδο απόκρυψης εισοδημάτων που έχει εντοπίσει το ΣΔΟΕ. 
Σε πολλές καφετέριες και εστιατόρια είναι σύνηθες οι παραγγελίες να καταγράφονται σε αυτά τα μικρά κομπιουτεράκια με τα μικροσκοπικά πενάκια. Οι μηχανισμοί αυτοί, όπως εξηγεί η ίδια πηγή, είναι για την καταγραφή της παραγγελίας. Πειραγμένοι τέτοιοι μηχανισμοί όμως εκδίδουν και αποδείξεις – «μαϊμούδες». 
Και ενώ ο πελάτης θεωρεί πως πήρε την απόδειξή του, αν γίνει ένας απλός έλεγχος θα διαπιστωθεί ότι όλα τα τραπέζια έχουν αποδείξεις, στην ουσία όμως το Ελληνικό Δημόσιο δε θα εισπράξει ούτε δεκάρα φόρων…
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook