Την έντονη δυσαρέσκεια αρκετών κατοίκων του Κέιπ Τάουν έχει προκαλέσει η ύπαρξη περισσότερων από 1.600 δημόσιων τουαλετών χωρίς καμία περίφραξη σε διάφορες γειτονιές της πόλης. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται καθώς όπως υποστηρίζουν όλη η διαδικασία πραγματοποιείται κυριολεκτικά σε δημόσια θέα.

Τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η ύπαρξη δημόσιων ουρητηρίων και αποχωρητηρίων ήταν κομβικής σημασίας για την πόλη για πολλά χρόνια καθώς ένα σημαντικό ποσοστό των σπιτιών δε διέθετε καθόλου τουαλέτα. Παράλληλα, τόνισαν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα καθώς δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι για την περίφραξη τους.

Υπέρμαχος για το «κλείσιμο»-περίφραξη των συγκεκριμένων χώρων είναι ο Julius Malema, επικεφαλής της επιτροπής Νεολαίας του Αφρικανικού Εθνικού Συμβουλίου της χώρας.

«Είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας», δηλώνει.

Πρόσφατη έρευνα, στηριζόμενη σε στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας ανέφερε ότι το ποσοστό των σπιτιών που δεν είχαν καθόλου τουαλέτα μειώθηκε σημαντικά στο διάστημα 2002-2010 καθώς από το 12,6% «έπεσε» στο 2010.

zougla

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook