Ανακοίνωση για το θέμα του ΒΟΑΚ εξέδωσε η Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης και ο Υποψήφιου Περιφερειάρχη Μιχάλη Κριτσωτάκη, στην οποία αναφέρεται:

\”Μετά και το τελευταίο τραγικό δυστύχημα του ΒΟΑΚ γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ασφάλεια τόσο στον ΒΟΑΚ όσο και σε όλους τους δρόμους της Κρήτης που γνωρίζουν την εγκατάλειψη τα τελευταία χρόνια. Εδώ και καιρό κρούουμε τον κώδωνα κινδύνου.

Πρόσφατα μάλιστα είχαμε επισκεφθεί την Υπηρεσία του ΒΟΑΚ και τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης γι’ αυτό το θέμα.

Δυστυχώς όμως για ακόμα μία φορά διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός και σχεδιασμός ούτε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του ΒΟΑΚ και για το συνολικό οδικό δίκτυο του νησιού.

Τα έργα γίνονται αποσπασματικά με ευθύνη όχι φυσικά των Υπηρεσιών, των υπαλλήλων ή των τεχνικών αλλά με κυβερνητικές-πολιτικές ευθύνες.

Η αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων-«εγκλημάτων» θα έπρεπε να αποτελεί απόλυτη πολιτική και κοινωνική προτεραιότητα.

Η δυνατότητα μετακίνησης (και δη ασφαλούς) αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα του πολίτη.

Τα τροχαία συμβάντα δεν αποτελούν ένα ρίσκο που αναλαμβάνει ο κάθε ένας ατομικά. Οι χιλιάδες θάνατοι και οι πολλαπλάσιοι σοβαροί τραυματισμοί είναι ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό που μπορεί σε μεγάλο βαθμό να αντιμετωπιστεί.

Και σίγουρα δεν είναι λύση οι Συμβάσεις Παραχώρησης ούτε τα ΣΔΙΤ των οποίων τα αποτελέσματα είδαμε στα υπέρογκα διόδια – κέρδη για τους εργολάβους και τις τράπεζες και τα κινήματα που δικαίως μετά αναπτύσσονται.

Ψηλά στην ατζέντα της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να μπει ο ΒΟΑΚ με σχέδιο και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, ενώ είναι ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα τουλάχιστον στα επικίνδυνα σημεία για τον περιορισμό των ατυχημάτων και την ασφάλεια των πολιτών.

Η Οδική Ασφάλεια υπήρξε πάντα πολύ χαμηλά στην ατζέντα των κυβερνήσεων του δικομματισμού και μάλιστα με λογικές αγοράς, διαπλοκής και πελατειακών σχέσεων.

Η αδιαφορία όμως και η διαπλοκή έχουν πάντα εγκληματικό χαρακτήρα, όταν σαν αποτέλεσμά τους μετράμε χιλιάδες απώλειες ζωών. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook